Weinig verrassingen bij start Grand Slam of Darts

De eerste sessie van de Grand Slam of Darts zit erop. Toch bleken er weinig verrassingen te vallen. In totaal kwamen er 2 Nederlanders in actie. Lees hier meer. 

Groep E
Dave Chisnall vs Jamie Hughes
Chisnall is de man in vorm, Hughes is net terug van een blessure. Toch is Hughes wel een outsider in deze groep. De Engelsman kent een goed debuutjaar als Tour Card houder en moet zeker rekening mee worden gehouden. Hij miste in de eerste leg dubbel 5 vanaf 130, maar kreeg meteen een klap te verduren van Chisnall, die 124 uitgooide. Met een 121-finish deelde Hughes een klap terug uit. Met een 12-darter brak Chisnall weer, maar met 16 pijlen was ook break nummer 4 een feit. Hughes hield daarna als eerste zijn eigen leg, en kreeg in de leg van Chisnall de kans op 4-2. Vijf pijlen gingen echter niet in het juiste vakje, waardoor Chisnall gelijk kon komen. Dit was voor Hughes meteen het einde. Chisnall stoomde door en met een 12 en 15-darter gooide hij de wedstrijd vakkundig uit, 5-3.

Rob Cross vs Lisa Ashton
Cross, die bij zijn vorige twee deelnames niet voorbij de laatste 16 kwam, mocht de wedstrijd starten. Cross behield eenvoudig zijn eigen leg en zag de debuterende Ashton dat eveneens doen. Ook in de derde leg was er weinig druk van Ashton waardoor Cross eenvoudig de 2-1 kon maken. Cross brak vervolgens de dame uit Bolton in 13 darts. Ashton kon vervolgens terug breken doordat Cross vier dubbels miste en kwam zo terug tot 2-3. Ook de zesde leg was een break waardoor Cross uit liep naar 4-2. De laatste leg kon Ashton Cross zoals bijna de hele wedstrijd scorend niet bij benen en checkte Cross met zijn 18e dart op een dubbel waardoor de Engelsman met 5-2 won van de dame uit Bolton.

Groep F
Peter Wright vs Wayne Warren
De 57-jarige Wayne Warren mocht dit jaar, na uitstekende resultaten, zijn debuut gaan maken op de Grand Slam. Met Peter Wright wachte er meteen een lastige wedstrijd. Toch pakte hij brutaal de leiding, nadat Wright 5 pijlen op de dubbels miste. Wrigth speelde voor de verandering weer eens met andere pijlen en moest duidelijk wennen. Toch draaide hij de wedstrijd snel om met twee 14-darter. Met een heerlijke 129-finish op de bull zette Warren zich weer naast de Schot. Wright bleef rustig en bleef goed scoren, iets wat bij Warren nog wat achterbleef. Na een 14-darter in zijn eigen leg pakte Wright met een 15-darter een break en zette hij de stand op 4-2. Met nog een 14-darter zette hij een uitstekende prestatie neer, met een gemiddelde van 98.

Danny Noppert vs Ryan Harrington

Groep G
Brendan Dolan vs Gabriel Clemens
Gabriel Clemens speelt al twee jaar goed en mag nu zijn debuut gaan maken op de Grand Slam. De Duitser nam het op tegen een man die ook zeker in vorm is de laatste tijd: Brendan Dolan. De Noord-Ier won twee titels dit jaar. Clemens begon met een 17-darter in zijn eigen leg, waarna hij 7 perfecte pijlen produceerde in de leg erna. Met een 12-darter maakte hij dit af. Een 18-darter van Clemens werd gevolgd door een 17-darter van Dolan, waarna een 16-darter Clemens dicht bij de overwinning kwam. Hij bewaarde het mooiste nog voor het einde. Met een 121-finish op de bull voor een 12-darter maakte hij indruk en won hij 5-1. Dolan heeft nog werk te doen.

Daryl Gurney vs Richard Veenstra

Groep H
Nathan Aspinall vs Martin Schindler
Met Michael Smith en Glen Durrant toekijkend moest Aspinall meteen goed starten. In de ‘poule des doods’ is Schindler een beetje het buitenbeentje, maar hij kan wel mede bepalen wie doorgaat. Aspinall had echter geen enkele last van de Duitser. Met een 142-finish pakte hij meteen de eerste leg, waarna hij met een 14-darter de break pakte. Na een 15-darter in zijn eigen leg pakte hij met een 13-darter meteen weer een break. In zijn eigen leg miste hij daarna 6 matchdarts, maar doordat Schindler de dubbels ook niet raakte werd de eindstand 5-0.

Michael Smith vs Glen Durrant
Glen Durrant mocht de wedstrijd aanvangen maar zag dubbel 16 mis gaan waarop Smith in 15 darts uit ging voor een break en de 1-0. Smith, de halve finalist van 2015, gooide ook in de tweede leg een 180 en kon zonder druk de tweede leg pakken in 17 darts na vijf gemiste dubbels. Smith miste drie dubbels in de derde leg waardoor Durrant via dubbel 8 in 17 darts op het bord kwam. Smith liep eenvoudig uit naar 3-1 en startte de vijfde leg fenomenaal en kreeg de kans na 174/180 op dubbel 15 voor de 9 darter. Die miste hij ternauwernood terwijl Durrant op 165 stond. Smith mistte vervolgens ook de volgende drie darts voor de leg waarop Durrant verrassend in 14 darts terug kwam tot 2-3. Durrant kon wederom zijn leg niet behouden waarop Smith op matchpoint kwam met 4-2. Durrant kon zijn eigen leg nog behouden maar zag de sterk scorende Smith de leg in 15 darts pakken waardoor hij won met 5-3.

Deel met:


Plaats een reactie