Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Wesley Plaisier - German Darts Open 2023

Wesley Plaisier met sterk einde naar derde ronde Lakeside

Wesley Plaisier is door naar de laatste 16 van het WDF WK. In de tweede ronde boekte de Nederlander een knappe 3-1 zege op Engelsman Reece Colley. Lees hier meer.

Wesley Plaisier mocht net als Alexander Merkx dinsdagmiddag als geplaatste speler debuteren op Lakeside. De Nederlander won vorig jaar knap de WDF World Masters en was daardoor als nummer 5 geplaatst voor dit WDF WK. De eerste horde was Reece Colley, hij had in de eerste ronde met 2-0 gewonnen van Dave Prins.

Beide heren begonnen wat nerveus aan de partij. In de eerste twee legs werden veel dubbels gemist, maar uiteindelijk werden de legs gedeeld. Colley kreeg de kans om 2-0 voor te komen, maar verzuimde dat. Met een knappe 64-finish hield Plaisier vervolgens zijn eigen leg om in 17 pijlen de set naar zich toe te trekken. Een ijzersterke set volgde van de Engelsman. Plaisier stond in twee legs te wachten op tops, maar kreeg geen pijl op de dubbel. Met legs in twee keer 17 darts en één keer 16 darts trok Colley de tweede set met 3-0 naar zich toe.

Plaisier kwam goed uit de pauze. Met een 14-darter hield hij zijn eigen leg, waarna hij met een 15-darter Colley wist te breaken voor een 2-0 voorsprong in set 2. Plaisier liet Colley niet terug in de set komen, want via dubbel 5 trok hij de set met 3-0 naar zich toe en kwam zo op een 2-1 voorsprong in sets.

Dit goede geval nam de Nederlander mee naar de vierde set. Met drie scores met twee triples stond hij na 9 pijlen op 87. Colley stond na 12 pijlen te wachten op tops, maar kreeg geen kans meer op de dubbel. Plaisier wist de 87 uit te gooien via de bull voor een belangrijke break. Echter miste Plaisier een leg later twee pijlen op de dubbel, waardoor de Engelsman met een 67-finish meteen weer terug brak. De breaks gingen nog even door, Plaisier kwam met een 74-finish op matchpoint. Dit matchpoint wist hij in stijl te verzilveren. Een knappe 110-finish zorgde voor een 3-1 (3-1,0-3,3-0,3-1) overwinning in sets.

Woensdagavond mag Plaisier opnieuw in actie komen, dan is James Richardson de tegenstander bij de laatste 16.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Wesley Plaisier: 88,86 / 38%
Reece Colley: 87,14 / 26%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Wesley Plaisier met sterk einde naar derde ronde Lakeside