Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Chris Landman schakelt in zevensetter verdedigend kampioen Neil Duff uit

Chris Landman staat in de halve finales van het WDF WK! De darter uit Wapenveld was in een ware thriller met 4-3 te sterk voor regerend Lakeside-kampioen Neil Duff. Lees hier meer.

Nadat Wesley Plaisier vanmiddag zijn kwartfinale verloor, was het vrijdagavond de titel voor onder meer Chris Landman. Met twee overwinningen op David Kirwan (3-0) en Thomas Junghans (3-2) was de regerend wereldkampioen Neil Duff de volgende tegenstander. Hij had onderweg met veel moeite afgerekend met Moreno Blom (3-1) en Martyn Turner (3-2).

Duff komt goed weg in beginfase

Duff mocht de derde kwartfinale van het herentoernooi beginnen, maar zag Landman gelijk met een 180’er openen om met een 90-finish te breaken. Duff kwam met een goed antwoord, met twee 14-darters had de Noord-Ier de voorsprong snel terug. Landman volgde dit op met een 18-darter om op 2-2 te komen. In de beslissende leg leek Duff de eerste set te gaan pakken, maar door scores van 135,180 en een hele knappe 66-finish ging de set alsnog naar de Nederlander.

Set 2 begon wat rommelig, waarin beide heren veel darts op de dubbels misten. Uiteindelijk wist Landman dubbel 5 te raken om zijn eigen leg te houden. Een leg later wist hij Duff ook te breaken door een 14-darter te produceren. De set werd echter niet binnengehaald door de Nederlander. Duff brak in 15 pijlen terug, waarna hij via tops op 2-2 kwam. Landman had dan al drie setdarts gemist op dubbel 18. In de vijfde leg kreeg Landman nog een setdart, maar 106 werd gemist op dubbel 16. Duff greep zijn kans, raakte tops en ging zo pauzeren met een tussenstand van 1-1 in sets.

Wedstrijd blijft dichtbij elkaar

Na een korte pauze ging in set drie vier legs met de darts mee. Landman kwam met een 121-finish in 12 darts op 2-2 om vervolgens in weer een vijfde leg Duff met een 84-finish (11 darts) te breaken om op een 2-1 voorsprong in sets te komen. In de eerste leg van set 4 kreeg Landman twee pijlen op tops om zijn eigen leg te houden, maar die werden gemist. Duff wist dubbel 12 te raken voor de break om vervolgens met een 71-finish zijn voorsprong te verdubbelen. Landman hield nog wel zijn eigen leg met een 86-finish via de bull, maar zag Duff in de vierde leg via dubbel 6 de set pakken; 2-2 in sets in de tweede pauze.

Duff mist matchdart, Landman maakt 3-3

Na de laatste pauze begon Landman wederom sterk, met een 18-darter wist hij Duff te breaken. Dit keer verzilverde hij de break niet, want met een 13-darter brak ‘Duffman’ meteen terug. Een 17-darter zorgde er vervolgens voor dat hij ook zijn eigen leg hield. In de vierde leg kreeg Landman tien (!) pijlen op de dubbel om een beslissende leg af te dwingen, maar de dubbel werd niet geraakt. Uiteindelijk trok Duff met een 27-darter de leg en de set naar zich toe en stond zo voor het eerst op voorsprong in sets; 3-2.

De eerste twee legs in set 6 gingen met de darts mee. In de derde leg stond Landman na 18 pijlen pas op een dubbel en dit bleek niet genoeg om zijn eigen leg te houden. Duff bleef koel, raakte tops met zijn laatste pijl om op matchpoint te komen. Duff kon het in zijn eigen leg afmaken, maar miste zijn matchdart op dubbel 18. Landman greep zijn laatste kans en brak meteen terug door 60 uit te gooien. Dit volgde de Nederlander op met een goede leg, met een 15-darter dwong hij een beslissende set af.

Landman pakt zege in ‘deciding leg’

In de beslissende zevende set gingen alle legs met de darts mee, waardoor er een allesbeslissende leg aan te pas moest komen. Duff hield zijn eigen legs in twee keer 18 pijlen, terwijl Landman het deed in 13 en 18 darts. In de beslissende leg stonden beide heren na 12 darts onder de 100. Duff kreeg zijn derde en vierde matchdart, maar wederom verrassend genoeg ook gemist. Landman pakte zijn moment, gooide triple 19 gevolgd door dubbel 6 om de regerend wereldkampioen Neil Duff met 4-3 (3-2,2-3,3-2,1-3,1-3,3-2,3-2) in sets uit te schakelen!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Chris Landman: 85,78 / 31%
Neil Duff: 84,55 / 35%

Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (Tip Top Pics)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *