Search
Ryan de Vreede

Ciao Ciao! Ryan de Vreede stuurt eerste Italiaan op WK naar huis

Ryan de Vreede heeft de Italiaan Fransesco Raschini terug naar Italië gestuurd. De Hagenaar begon nog wat wankel aan de wedstrijd, maar maakte de wedstrijd af met een 136-finish: 2-1.

Ryan de Vreede was de eerste Nederlander die in actie kwam op het eerste WDF WK, gehouden in Lakeside. Eerder wonnen Marjolein Noijens en Priscilla Steenbergen hun eerste wedstrijden. De Vreede stond al twee keer eerder op een WK darts. In 2015 speelde de 29-jarige Hagenaar op het PDC WK en een jaar later op het BDO WK.

De darter die in december het kwalificatietoernooi van Europa won, heeft een exotische tegenstander: Fransesco Raschine, de eerste Italiaan ooit op een WK darts (PDC/BDO/WDF).

Zenuwachtige eerste set

De Vreede scoorde sterk en vol vertrouwen in het begin van de wedstrijd, maar na handenvol missers op de dubbels verdween dit zelfvertrouwen. Fransesco Rosko Raschini speelde sterk dan verwacht en kwam met 2-1 voor in de eerste set. Desondanks hield Pacman zijn zenuwen in het bedwang en won twee legs op rij voor de eerste setwinst.

Ook in de tweede set kwam de Italiaan op voorsprong. De Vreede miste dubbels, terwijl Raschini een sterke 74-finish uitgooit voor de 2-1 voorsprong. Een 180’er en een 71-finish voor de 14-darter en de eerste Italiaanse set op een WK darts.

136-finish van De Vreede

De Vreede liet dit niet opnieuw gebeuren. Eindigend met een 136-finish maakte hij de wedstrijd af, hij verloor geen leg in de laatste set. De Vreede speelt in de volgende ronde tegen de Nederlands Amerikaanse Jules van Dongen.