Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Chris Landman

Debuterende Landman in decider onderuit tegen thuisspelende De Decker

Het is Chris Landman niet gelukt om zijn Euro Tour-debuut winnend af te sluiten in het Belgische Wieze. De Nederlander dwong een elfde leg af, maar moest uiteindelijk toch buigen voor de Belg Mike de Decker. Lees hier meer.

Nadat Berry van Peer, Jermaine Wattimena en Gian van Veen vanmiddag in actie kwamen in de openingsessie van de Belgian Darts Open in Wieze, was het in de eerste partij van de avond tijd voor Chris Landman om zijn Euro Tour-debuut te maken. Hij trof het echter niet met de loting, hij trof de Belg Mike de Decker die de laatste tijd flink in vorm is.

De wedstrijd begon met twee legs die werden gewonnen door de speler die de leg mocht beginnen. In de derde leg was De Decker na 18 pijlen nog niet uit en dat werd afgestraft door Landman, die dubbel 10 wist te raken voor de break. Landman wist deze break een leg later ook te verzilveren met een 68-finish, nadat De Decker twee pijlen had gemist voor de rebreak; 3-1.

Daarna gingen er drie legs met de darts, waardoor Landman een 4-3 voorsprong in handen had. In de achtste leg miste Landman twee pijlen op de dubbel om er 5-3 van te maken. De Decker greep zijn kans, gooide 50 uit en bracht de wedstrijd zo helemaal weer in evenwicht; 4-4. Landman leek een leg later direct weer te breaken, maar mist dit keer drie pijlen op de dubbel. De Decker wist dubbel 9 te gooien en kwam zo als eerste op matchpoint. De Nederlander wist er wel een beslissende leg uit te slepen, met een 113-finish werd het 5-5. De Decker produceerde een ijzersterke laatste leg, met een 14-darter trok ‘The Real Deal’ de partij toch naar zich toe.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Mike de Decker: 91,03 / 42,9%
Chris Landman: 85,21 / 35,7%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Debuterende Landman in decider onderuit tegen thuisspelende De Decker