Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen - International Darts Open 2024

Één break wordt fataal: Van Veen onderuit tegen Heta

Gian van Veen is in een goede partij met 6-4 verslagen door Damon Heta. Beide heren noteerden een gemiddelde boven de 100, maar uiteindelijk was het de Australiër die de finaledag bereikte. Lees hier meer.

Nadat Dirk van Duijvenbode en Jermaine Wattimena eerder op de zaterdagmiddag werden uitgeschakeld, was het nu aan Gian van Veen om de finaledag van de Baltic Sea Darts Open te bereiken. Van Veen rekende vrijdagavond af met de Duitser Kevin Troppmann met 6-4. Zaterdagmiddag trof hij de nummer twee geplaatste Damon Heta.

De wedstrijd begon met twee legs die werden gewonnen door de speler die hem begon, in beide keren in 13 darts. In de derde leg was het Heta die de eerste break plaatste van de partij, met een 78-finish kwam hij op voorsprong. Deze break verzilverde hij een leg later in opnieuw 18 pijlen om op een 3-1 voorsprong te komen. De overige legs gingen allemaal met de darts mee. Bij een stand van 4-3 kreeg Van Veen twee pijlen op dubbel 16 om terug te breaken, maar miste. Heta sloot de wedstrijd in stijl af, met een 10-darter trok hij de partij met 6-4 naar zich toe.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Damon Heta: 104,54 / 60%
Gian van Veen: 100,01 / 50%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *