Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ricky Evans - PDC World Championship 2023

Evans stunt tegen Aspinall, Searle en Bunting overtuigend door

De volgende stunt heeft zich alweer aangediend in Alexandra Palace: Ricky Evans gooit bijna 100 gemiddeld en is veel te sterk voor Nathan Aspinall. Stephen Bunting en Ryan Searle keren na kerst ook terug.

Searle start WK met degelijke zege op Goto

De laatste avondsessie voor de kerstdagen werd begonnen door Ryan Searle. Zonder al te veel problemen hield hij 17 pijlen zijn eigen leg. Een leg later werd Tomoya Goto in zijn eigen leg gebroken, Searle produceerde een 120-finish. Een 18-darter was vervolgens genoeg voor Searle om de eerste set met 3-0 naar zich toe te trekken. Goto kwam veel beter uit de pauze. Met een 17-darter hield hij zijn eigen leg, terwijl Searle aan 19 pijlen genoeg had om zijn eigen leg te houden. Goto hield vervolgens wederom zijn eigen leg door een knappe 101-finish uit te gooien. Nadat Searle met een 86-finish zijn eigen leg ook hield, kwam er een beslissende leg aan te pas in set 2. Daarin kreeg de Japanner twee pijlen op de dubbel om de set te pakken, maar miste. Searle greep zijn kans, gooide tops en kwam zo op een 2-0 voorsprong in sets.

Na de laatste pauze was Goto vastberaden om minimaal een set te pakken. Met een 16-darter wist hij Searle meteen te breaken en wist dat op te volgen door zijn eigen leg via dubbel 8 te houden. In de derde leg kreeg Goto een setdart op dubbel 10, maar die werd gemist. Hierdoor wist Searle via dubbel 4 zijn eigen leg te houden. Net als in set twee kwam er een vijfde leg aan te pas, met een 14-darter brak ‘Heavy Metal’ terug naar 2-2. In de beslissende leg was het dit keer wel de Japanner die de set pakte. Searle stond na 12 pijlen op tops, maar dankzij een 97-finish kwam Goto terug tot 2-1 in sets. Lang kon Goto niet genieten, want hij liep in zijn eigen set gelijk weer tegen een break aan. Vervolgens wist Searle na meerdere gemiste pijlen op de dubbel zijn eigen leg in 23 pijlen te houden, waardoor hij één leg verwijderd was van de overwinning. In de derde leg maakte de Engelsman het meteen in stijl af, een 102-finish werd uitgegooid voor een 3-1 overwinning in sets.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Ryan Searle: 91,11 / 32,4%
Tomoya Goto: 85,62 / 35,7%

Stephen Bunting in topvorm: ‘The Bullet’ blaast Ryan Joyce weg

Op voorhand leek het duel tussen Stephen Bunting en Ryan Joyce een kraker te kunnen gaan worden. Beide mannen zijn de laatste maanden in topvorm, maar vandaag bleek op het podium dat maar één van de twee die vorm ook meegenomen had. Bunting begon als een raket: met legs in 14, 14 en 11 pijlen stopte de teller na set één op een gemiddelde van 115,6. Die teller ging in set twee nog even omhoog, want met een 11-darter knalde ‘The Bullet’ ook meteen na de onderbreking.

Met een 21-darter liet Joyce het niveau snel zakken, maar Bunting herstelde zich snel met een leg in 13 pijlen. Nadat Joyce zijn eigen leg hield werd het nog even spannend: Bunting miste vier setdarts, maar ‘Relentless’ kon vanaf 104 niet profiteren. De set ging naar de voormalig wereldkampioen, die daarna met gemak naar de overwinning vloog. Joyce mocht nog één keer juichen, maar het was Bunting die met legs in 12, 13 en 13 pijlen een overtuigende overwinning greep. Met een gemiddelde van 107.28 gaat de Engelsman met een heerlijk gevoel de kerst in.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Stephen Bunting: 107.28 / 47.4%
Ryan Joyce: 90.25 / 50%

Evans stunt en schakelt Aspinall uit

In de laatste wedstrijd voor kerst was alleen al de opkomst van beide spelers een groot feest. Zowel Nathan Aspinall als Ricky Evans liggen goed bij het publiek, waardoor er een heerlijke sfeer in ‘Ally Pally’ hing. Met een 18-darter liet Aspinall ze voor het eerst juichen, maar daarna nam de underdog in deze partij, Ricky Evans, de zaal over. Met een 17-darter hield hij zijn eigen leg, waarna een 14-darter de break opleverde. ‘Rapid Ricky’ knalde met een 13-darter nog even door, waardoor hij de set van ‘The Asp’ afsnoepte.

De problemen voor Aspinall stapelden zich na de onderbreking snel op. Nadat Evans met een 11-darter zijn eigen leg hield, profiteerde hij optimaal van drie missers op de dubbels van de winnaar van de World Matchplay. Een 104-finish voor een 15-darter volgde, waardoor de stand al op 2-0 kwam. Evans stond daarnaast boven de 100 gemiddeld te gooien: een grote stunt leek in de maak. De publiekslieveling ging er zelf ook in geloven, zeker nadat hij ook in set drie de eerste twee legs won. Met een 68-finish hield Aspinall zich nog even in leven (hij onderbrak hiermee de acht legs die Evans op rij won), maar een comeback bleef uit. Hij miste één pijl op dubbel 18 om de wedstrijd te verlengen, waarna Evans terugkwam. De nummer 53 van de wereld vond tops, waardoor hij, en niet de nummer zes van de wereld, na kerst mag terugkeren.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Nathan Aspinall: 90.54 / 25%
Ricky Evans: 99.38 / 64.3%

Berry van Peer kwam eerder op de avond ook in actie. Lees hier hoe hij het er vanaf bracht in zijn partij tegen Josh Rock.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *