Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Berry van Peer - PDC World Championship 2024

Berry van Peer stunt weer: ‘Bionic’ stuurt Josh Rock naar huis

Berry van Peer heeft als vierde Nederlander de laatste 32 bereikt op het PDC WK. ‘Bionic’ wist na Luke Woodhouse ook Josh Rock te verrassen: 3-1.

Dat 2023 een droomjaar is voor Berry van Peer, dat was al even bekend. Op het WK zette hij dat met een zege op Luke Woodhouse voort, waarna hij in ronde twee op Josh Rock stuitte. Met de Noord-Ier kreeg hij een pittige tegenstander, maar ‘Bionic’ beet in set één meteen goed van zich af. Nadat Rock met een 15-darter de eerste leg won, gingen de volgende drie legs allemaal naar de Nederlander. Zes gemiste dubbels van Rock hielpen hierbij zeker.

Van Peer houdt Rock in leven

Ook in set twee profiteerde Van Peer optimaal van gemiste dubbels van zijn tegenstander. Met een 14-darter greep hij de break, waardoor hij op een 2-1 voorsprong kwam. Rock sloeg sterk terug met een 107-finish, maar kreeg in de beslissende leg in deze set een flinke klap te verduren. Van Peer gooide 121 uit op de bull, waardoor hij de stand op 2-0 zette. Met legs in 13 en 15 pijlen denderde hij daarna door: de zege leek voor het grijpen. Hij had echter buiten Rock gerekend. Het supertalent uit Noord-Ierland vond het gaspedaal op het juiste moment: met legs in 12, 15 (met 112-finish) en 18 (met 82-finish) draaide hij de set om. Van Peer miste in de laatste leg twee matchdarts, maar dit ging niet in zijn kop zitten.

‘Bionic’ voltooit stunt

Ook de Nederlander vond een 82-finish, wat in set vier meteen een break opleverde. Met een 16-darter verzilverde ‘Bionic’ dit meteen, waardoor hij weer op matchpoint kwam. Rock haakte aan, maar meer kon ‘Rocky’ niet meer voor elkaar krijgen. Van Peer kreeg in zijn eigen leg alle tijd, waardoor hij met gemak naar de winnende dubbel toe kon werken. Tops werd gevonden: met deze enorme stunt werd hij de vierde Nederlander die de laatste 32 haalt.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Josh Rock: 91.87 / 43.8%
Berry van Peer: 91.32 / 61.1%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *