Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price - World Matchplay 2023

Gerwyn Price pakt eerste titel na zomerstop, Van Trijp halve finalist

Gerwyn Price heeft zaterdagmiddag zijn Players Championship-titel van 2023 gewonnen. In Hildesheim was de Welshmen onverslaanbaar, terwijl Danny van Trijp ook een uitstekende dag kende.

Hoe verging de dag?

Zaterdag begonnen 127 spelers aan het eerste toernooi na de zomerstop. Een totaal van 19 tourkaarthouders, waaronder Jonny Clayton, Luke Humphries, Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode, besloten het weekend over te slaan. Dit opende de deur voor veel Challenge Tour-spelers, de Nederlanders Alexander Merkx en Martijn Dragt mochten hun debuut maken op de Pro Tour. Dave Chisnall had het geluk om de eerste ronde over te slaan, hij ontving een bye aangezien er niet voldoende Challenge Tour-spelers opgetrommeld konden worden.

Gian van Veen begon het weekend met veel zelfvertrouwen, nadat hij afgelopen week de Development Tour won en de finale bereikte van het jeugd WK. In de eerste ronde trof hij een lastige tegenstander, Scott Williams. Met een gemiddelde van 102 werd de Engelsman verslagen, maar moest een ronde later alsnog vroegtijdig afscheid nemen; Brendan Dolan won met 6-4. De tweede ronde was ook het eindstation voor o.a. Dave Chisnall (6-1 verlies tegen Kevin Doets), Dimitri van den Bergh (6-3 verlies tegen Dimitri van den Bergh) en Damon Heta (6-4 verlies tegen Danny van Trijp).

Bij de laatste 32 verloren Peter Wright en Rob Cross verrassend van Stephen Burton (6-4) en Jeff Smith (6-2). Josh Rock liet ook weer van zich horen, met een gemiddelde van 112 (!) versloeg hij Ryan Joyce voor een plaats bij de laatste 16. In de kwartfinales waren Rock en Gerwyn Price de enige twee spelers uit de top 10 die nog in de race waren voor de titel. Rock maakte zijn favorietenrol waar door Andrew Gilding (6-4) en Danny van Trijp (7-1) te verslaan. Price had het iets lastiger. Na een eenvoudige 6-1 overwinning op Jeff Smith, moest de Welshmen terugkomen van een 6-4 achterstand om met 7-6 te winnen van Ritchie Edhouse.

Finale

De finale begon met twee legs gewonnen door de speler die hem begon. In de derde leg plaatste Rock de eerste break door met een 12-darter op een 2-1 voorsprong te komen. Lang kon Rock niet genieten van de break, een leg later brak Price meteen terug naar 2-2. Daarna gingen er vijf legs met de darts mee, waardoor Price nog altijd het initatief had; 5-4. In de tiende leg miste Rock de bull voor een 81-finish om zijn eigen leg te houden, waardoor ‘The Iceman’ via dubbel 1 naar een 6-4 voorsprong brak.

Price leek vervolgens ook zijn eigen leg te houden, maar kreeg 91 niet van het bord. Rock profiteerde en wist via tops terug te breaken naar 6-5. Een leg later was het ‘Rocky’ die de kans miste om de break te verzilveren, hij miste vijf pijlen op de dubbel om er 6-6 van te maken. Dit keer was Price daar om het meteen af te straffen, via dubbel 10 kwam hij op matchpoint. In leg 13 maakte Price het af in zijn eigen leg, een 13-darter was genoeg voor een 8-5 overwinning en zijn derde titel van het jaar.

Gerwyn Price: 94,48 / 38,1%
Josh Rock: 95,44 / 25%%

Nederlanders

Een totaal van maar liefst 26 Nederlanders kwamen in actie tijdens Players Championship 17. Daarvan wisten slechts drie Nederlanders de bordfinale (laatste 32) te bereiken. Voor Kevin Doets was dit het eindstation, hij verloor van landgenoot Alexander Merkx met 6-3, die meteen bij debuut de laatste 16 wist te halen. Daryl Gurney was uiteindelijk met 6-4 te sterk voor ‘The Great’. Danny van Trijp was de beste Nederlander van de dag, hij wist zijn beste prestatie op de tour tot zover neer te zetten. Met overwinningen op o.a. Steve Lennon, Damon Heta en William O’Connor bereikte hij knap de halve finales.

Uitslagen

Kwartfinales
Ritchie Edhouse 6-2 Daryl Gurney
Gerwyn Price 6-1 Jeff Smith
Danny van Trijp 6-1 William O’Connor
Josh Rock 6-4 Andrew Gilding

Halve finales
Gerwyn Price 7-6 Ritchie Edhouse
Josh Rock 7-1 Danny van Trijp

Finale
Gerwyn Price 8-5 Josh Rock

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *