Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Daryl Gurney - World Matchplay 2023

Gurney maakt indruk, Clayton en Pietreczko winnen ook

Ricardo Pietreczko, Jonny Clayton en Daryl Gurney hebben zich verzekerd van een plaats in ronde 3 van het PDC WK. Lees hier meer.

Ricardo Pietreczko 3-2 Callan Rydz

Ricardo Pietreczko begon als betere speler aan de partij. Callan Rydz miste in twee van de drie gespeelde legs in set één meerdere pijlen op de dubbel, waardoor Pietreczko de eerste set met 3-0 naar zich toe trok. Na een korte pauze ging in de tweede set alle legs met de darts mee. Zo hield Rydz zijn eigen legs in 15 en 12 pijlen en deed Pietreczko dit in 16 en 13 darts. In de beslissende vijfde leg liet Rydz zijn klasse zien, met een 15-darter zorgde Rydz voor een 1-1 tussenstand in sets.

Pietreczko hield vervolgens zijn eigen leg in de eerste leg van set 3. Hij volgde dit op met een 112-finish in de leg van Rydz om te breaken. Een leg later wist de Engelsman zeven perfecte pijlen te gooien, maar uiteindelijk was het de Duitser die de leg won. Rydz miste twee darts op dubbel 16, waardoor Pietreczko via dubbel 8 de derde set greep. Dit goede gevoel nam Pietreczko mee naar set 4, want hij wist meteen in de eerste leg Rydz te breaken met een 12-darter. Rydz moest nu met een antwoord komen en deed dat. Een 72-finish zorgde voor de gelijke rebreak, waarna hij in 14 darts op een 2-1 voorsprong kwam. In de vierde leg stond Pietreczko na 15 pijlen op dubbel 16, maar kwam niet meer aan de beurt. ‘The Riot’ gooide een geweldige 128-finish uit om zo een beslissende set af te dwingen. Hierin liet ‘Pikachu’ zien waarom hij één van de spelers is die afgelopen jaar een Euro Tour won. Met finishes van 129 en 112 pakte hij de eerste twee legs van de vijfde set. Pietreczko maakte het vervolgens in zijn eigen leg af met een 14-darter. Pietreczko mag het na kerst op gaan nemen tegen dé favoriet voor de wereldtitel, Luke Humphries.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Ricardo Pietreczko: 99,27 / 50%
Callan Rydz: 96,65 / 28,6%

Jonny Clayton 3-1 Steve Lennon

Steve Lennon mocht de derde partij van de middag starten en deed dat sterk door de eerste twee legs in 14 en 16 pijlen naar zich toe te trekken. In de derde leg kreeg Lennon meteen al 6 setdarts, maar liet dat onbenut. Clayton brak in 17 darts meteen terug waarna hij zijn eigen leg ook in 15 pijlen hield. In de beslissende vijfde leg was het toch Lennon die de eerste set greep, met een 16-darter kwam hij op een 1-0 voorsprong. In de tweede set kwam Clayton beter in de wedstrijd, met twee 14-darters won hij de eerste twee legs. In de derde leg miste de Welshmen drie setdarts, waardoor Lennon terug brak. Echter kon hij zijn eigen leg niet houden, waardoor Clayton met een 18-darter de tweede set won.

Ook in de derde set kwam ‘The Ferret’ 2-0 voor in legs, maar zag dit keer Lennon helemaal terug komen naar 2-2. Het scorende vermogen van Clayton was ineens verdwenen, waardoor de Ier met een 14 en 21-darter er 2-2 van maakte. In de vijfde leg kreeg ‘Scuba Steve’ maar liefst 6 pijlen op de dubbel om op een 2-1 voorsprong in sets te komen. Wederom werd er gemist, waardoor Clayton na drie gemiste setdarts via dubbel 5 alsnog de set afpakte van de Ier. Het missen van de dubbels ging nog even door in set 4 bij Lennon. Zowel in de eerste als de tweede leg kreeg Lennon pijlen om de leg te winnen, beide legs gingen uiteindelijk in 20 pijlen naar de nummer 9 van de wereld. In de derde leg kreeg Lennon nog één kans om in de wedstrijd te blijven, maar miste de bull voor een 164-finish. Clayton miste niet, 52 ging uit, en mocht zo met een 3-1 overwinning in sets alsnog zegevieren. Na de kerst wacht Krzysztof Ratajski in ronde 3.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jonny Clayton: 88,45 / 28,2%
Steve Lennon: 86,67 / 15%

Daryl Gurney 3-1 Steve Beaton

De middag werd afgesloten met een partij tussen Daryl Gurney en Steve Beaton. De laatstgenoemde liet in een interview na zijn overwinning op Wessel Nijman weten dat 2024 zijn laatste jaar wordt op de PDC Tour, hij wil zich gaan richten op de World Seniors. Gurney schoot uit de startblokken. Met legs in 14,13 en 16 pijlen won de Noord-Ier binnen no time de eerste set. In de tweede set gingen de eerste twee legs met de darts mee. In de derde leg produceerde Gurney een 13-darter om Beaton te breaken. Dit werd vervolgd met een 18-darter in zijn eigen leg, waardoor Gurney met een 2-0 voorsprong in sets de pauze inging.

In de derde set gingen 4 van de 5 legs met de darts mee. Gurney hield zijn eigen legs in 15 en 11 darts, terwijl Beaton hetzelfde aantal pijlen nodig had om er 2-2 van te maken. Gurney had ondertussen wel dubbel 19 gemist op een 155-finish om de wedstrijd met 3-0 in sets te winnen. In plaats daarvan werd het 2-1 in sets. Beaton produceerde een 14-darter om Gurney in de vijfde leg te breaken. Beaton bleef goed doorgooien in de vierde set. Met o.a. een 78-finish kwam de Engelsman 2-1 voor in de vierde set. Echter liet ‘Superchin’ vervolgens zijn grote klasse zien. Met finishes van 132 en 136, met Beaton wachtend op 86, sloot Gurney de wedstrijd in stijl af. Een 3-1 overwinning betekent dat Gurney na de kerstdagen het mag opnemen tegen Nathan Aspinall of Ricky Evans in de derde ronde van het WK.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Daryl Gurney: 100,79 / 44%
Steve Beaton: 91,16 / 60%

Richard Veenstra kwam eerder op de middag ook al in actie. Lees hier hoe de Nederlander het deed in zijn tweede ronde partij tegen Kim Huybrechts.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *