Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken

Jeffrey de Graaf wint opnieuw en keert terug op PDC WK

Jeffrey de Graaf heeft na zijn titel in Finland ook de eerste Pro Tour van het weekend in Letland gewonnen. Met deze titel heeft de Nederlandse Zweed zich verzekerd van een terugkeer op het PDC WK. Lees hier meer.

De Graaf begon het weekend als nummer twee van het klassement, wat aan het einde van het seizoen (zondag 16 juli) zou resulteren in een WK-plek. Zijn grote concurrent Daniel Larsson had een achterstand van slechts 200 punten. De Graaf wist aan het begin van de dag dat een titel genoeg zou zijn voor een terugkeer op het PDC WK. Met knappe overwinningen op o.a. Anton Östlund (6-5), Vladimir Andersen (6-2) en grote concurrent Larsson (6-5 en een gemiddelde van 97) bereikte De Graaf zijn tweede finale op een rij.

In de finale trof hij landgenoot Dennis Nilsson, die in de kwartfinales knap had afgerekend met de nummer één geplaatste Marko Kantele met 6-4. In de finale leek De Graaf eenvoudig met de titel weg te lopen, nadat hij op een 4-1 voorsprong kwam. Echter wist Nilsson zijn niveau op te krikken en kwam met o.a. drie 13-darters op een rij op een 5-4 voorsprong. De Graaf hield zijn eigen leg, waardoor er een beslissende leg aan te pas moest komen. Met een knappe 13-darter trok De Graaf de partij toch over de lijn en verzekerde zich hiermee voor zijn derde PDC WK, zijn eerste als Zweedse nationaliteit.

Uitslagen

Kwartfinales
Dennis Nilsson 6-4 Marko Kantele
Dmitrijs Zukovs 6-5 Paavo Myller
Jeffrey de Zwaan 6-2 Vladimir Andersen
Daniel Larsson 6-4 Johan Engström

Halve finales
Jeffrey de Graaf 6-5 Daniel Larsson
Dennis Nilsson 6-4 Dmitrijs Zukovs

Finale
Jeffrey de Graaf 6-5 Dennis Nilsson

Stand PDC Nordic & Baltic Tour

  1. Marko Kantele 5750
  2. Jeffrey de Graaf 4100
  3. Daniel Larsson 2850
  4. Dennis Nilsson 2000
  5. Benjamin Drue Reus 2000
  6. Paavo Myller 1850
  7. Vladimir Anderson 1700
  8. Mindaugas Barauskas 1575
Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

  1. heel knap van Jeffrey de Zwaan om de kwartfinale te winnen om vervolgens in de hoedanigheid van Jeffrey de Graaf het toernooi te winnen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *