Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen

Nederlanders maken indruk: Van Veen wint DT10, finaleplaats voor Roes 

In Wigan werd zondag PDC Development Tour 10 gespeeld. Meer dan 200 spelers met een leeftijd van 16 tot en met 24 mochten het tegen elkaar opnemen. Nederland was goed vertegenwoordigd met een finale tussen Gian van Veen en Bradly Roes. Deze ontmoeting werd met 5-1 gewonnen door Van Veen. 

Zaterdag nog wist Van Veen Development Tour 8 op zijn naam te schrijven. Zijn goede vorm zette hij zondag voort. De eerste ronde mocht hij overslaan, maar al bij de laatste 128 zorgde de Nederlander voor de uitschakeling van Sebastian Białecki, de Pool die vrijdag een titel won. Landgenoten Wessel Nijman en Jurjen van der Velde werden door Van Veen gepasseerd in respectievelijk de top 16 en kwartfinale. Kort daarna wist Van Veen in de halve finale een overtuigend gemiddelde van 113,86 neer te zetten. Engelsman Jarred Cole was daar niet tegenop gewassen en wist ondanks een eveneens hoog gemiddelde van 102,38 zelf geen enkele leg te bemachtigen. 

Bradly Roes moest wél starten in de eerste ronde, maar wist die veilig door te komen. In de kwartfinale ging hij langs de Engelse Jim Moston, waarna de Duitse Dominik Grüllich in de halve finale een whitewash om de oren kreeg. 

De finale startte Van Veen door zijn eigen leg te behouden en daarna middels een 14-darter een break te forceren. Roes hield zijn rug recht en kon in vijftien pijlen meteen een leg terugpakken. Daarna zou Van Veen echter drie legs op rij naar zich toetrekken om een eindstand van 5-1 te bewerkstelligen. 

Wessel Nijman wist zondag eveneens te stralen. Bij de laatste 128 liet hij een gemiddelde van 100,04 neerpennen, waarna bij de laatste 64 een gemiddelde van 110,73 en bij de laatste 32 een gemiddelde van 113,43 volgden.  

Stand Development Tour: Van Veen nadert Littler  

De Engelse Luke Littler heeft de koppositie van de Development Tour Order of Merit nog altijd in handen. Op de tweede plek van de ranglijst en op niet al te grote afstand van Littler prijkt Gian van Veen. Wessel Nijman maakt de top drie compleet en Jurjen van der Velde komt de top acht binnen. Na 24 toernooien kwalificeert de top twee zich voor het aankomende PDC WK, terwijl de nummer één ook een ticket ontvangt voor de Grand Slam of Darts.   

  1. Luke Littler £8900   
  1. Gian van Veen £8450   
  1. Wessel Nijman £5275   
  1. Nathan Rafferty £4175   
  1. Sebastian Białecki £3850   
  1. Christopher Toonders £3560   
  1. Ciaran Teehan £3625   
  1. Jurjen van der Velde £3600 
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *