Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Oranje Boven in Blackpool: ook Noppert wint op Matchplay 

Het was een wedstrijd van de lange adem, maar Danny Noppert weet een achterstand om te buigen naar een overwinning door met 10-6 te winnen van Brendan Dolan.  

Brendan Dolan was degene die de pot mocht starten. In zestien pijlen behield de Noord-Ier, die net als Noppert recent nog een Players Championship won, zijn eigen leg. Met tweemaal 180 en in elf pijlen deed Noppert dat ook, waarna Dolan in hetzelfde aantal darts nogmaals zijn eigen leg behield. Zonder een enkele break en met een tussenstand van 3-2 voor Dolan gingen beiden heren de pauze in. 

Dolan blijft aan de leiding 

Met een 135-finish (enkele bull, triple twintig, bullseye) plaatste Dolan, die in de pauze op het podium bleef, de eerste break van de wedstrijd. Daarna leken beide spelers wat moeite te hebben om de triples te vinden, maar uiteindelijk verzilverde Dolan in zeventien pijlen zijn break en bouwde zo zijn voorsprong op tot 5-2. Op dat moment haalde de als nummer elf geplaatste Noppert zijn voet van de rem: in dertien pijlen beperkte hij de schade om vervolgens in elf darts ook zelf een break te plaatsen. Dolan riep hem echter een halt toe door in vijftien darts evengoed te breken. De ongeplaatste Noord-Ier stond bij de tweede pauze dus nog altijd op voorsprong: 6-4. 

‘The Freeze is on fire’ 

Met het geluk dat Dolan een dubbel miste, wist Noppert via dubbel negen een break te plaatsen. Dit leek hem een boost te geven, want daarna gooide hij zeven perfecte pijlen. Dat gaf hem weer de gelegenheid de break in elf pijlen te verzilveren en de stand gelijk te trekken naar 6-6. Nadat beide spelers wat dubbels misten, kwam Noppert in achttien darts voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. En deze voorsprong wist hij zelfs meteen uit te bouwen: met een vakkundige 120-finish gooide hij zichzelf richting de 8-6. Dat leek indruk te hebben gemaakt op Dolan, die drie dubbels miste en Noppert de kans gaf een vijfde leg op rij te pakken.  In vijftien pijlen pakt ‘The Freeze’ daarna zijn zesde leg op rij en een overwinning van 10-6. 

Noppert mag het in de tweede ronde opnemen tegen Gary Anderson of Daryl Gurney.  

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:  
Danny Noppert: 100.70 /  58.8% 
Brendan Dolan: 94.64 / 37.5% 

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *