Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

PDC kondigt Women’s Series aan, top twee naar WK

De PDC heeft dinsdagmiddag, na de aankondigingen van het deelnemersveld van de World Series Finals en de data van de Challenge Tour en Development Tour, ook bekend gemaakt dat er een Women’s Series zal worden georganiseerd. Lees hier meer.

Twee WK-plekken te winnen

Normaal gesproken zou de PDC twee aparte kwalificatietoernooien organiseren voor de plaatsen op het WK, één voor de Verenigd Koninkrijk en één voor de rest van de wereld. De PDC heeft voor dit jaar besloten om een Women’s Series te organiseren. Alle dames vanaf 16 jaar mogen aan deze tweedaagse deelnemen. Op beide dagen worden twee toernooien gespeeld. Na de vier toernooien plaatsen de nummers 1 en 2 van de ranking zich voor het WK in december. Afgelopen WK wist Fallon Sherrock als eerste dame een wedstrijd te winnen op het PDC WK, waar ze uiteindelijk bij de laatste 32 verloor van Chris Dobey.

De dames kunnen zich zo snel mogelijk aanmelden via pdcplayers.com, het inschrijfgeld is 25 pond per toernooi.

Grand Slam of Darts

De Women’s Series staan gepland op 17 en 18 Oktober in Cannock. Op vrijdag 16 Oktober zal in Cannock een kwalificatietoernooi gespeeld worden voor een plek op de Grand Slam of Darts. De winnaar van deze qualifier zien we terug op de major in Wolverhampton. Vorig jaar kregen Lisa Ashton en Mikuru Suzuki een uitnodiging om deel te nemen.

Programma

Vrijdag 16 Oktober – Grand Slam of Darts Qualifier
Zaterdag 17 Oktober – PDC Women’s Series Event 1 & 2
Zondag 18 Oktober – PDC Women’s Series Event 3 & 4

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *