Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Rob Cross - New Zealand Darts Masters 2023

Rob Cross laat tegenstanders kansloos en wint ook in Australië

Na de eerste ronde op vrijdag was het op zaterdag tijd voor de finales van de New South Wales Darts Masters 2024. Danny Noppert nam het bij de laatste 16 op tegen Rob Cross, maar bleek niet succesvol in Australië.

Danny Noppert verliest; Gerwyn Price laat zich verrassen

De Fries was de enige Nederlandse darter die meedeed aan de toernooien down-under. Vrijdag wist Noppert nog te winnen van de Australiër Brentan Lloyd, maar strandde op zaterdag in de kwartfinales. Ondanks dat ‘The Freeze’ cijfermatig de betere speler was tegen Rob Cross, kon Noppert een nederlaag niet voorkomen: 6-4 voor ‘Voltage’.

Naast het verlies van Noppert viel ook de nederlaag van Gerwyn Price op. Hij kreeg met 6-3 klop van de enig overgebleven Australiër Damon Heta. Daarnaast wisten ook Dimitri van den Bergh (6-4 tegen Simon Whitlock) en Peter Wright (6-3 tegen Michael Smith) zich te plaatsen voor de halve finales.

Damon Heta doet Australische fans juichen

Na zijn overwinning op Gerwyn Price was Dimitri van den Bergh de volgende horde die de Australiër moest nemen op weg naar de finale. De Belg kwam een aantal keren op voorsprong, maar zag ‘The Heat’ langszij komen. Een laatste leg moest de eerste halve finale beslissen en hierin was Heta net iets scherper dan Van den Bergh.

Heta mag het in de finale gaan opnemen tegen Rob Cross. De Engelsman was in zijn halve finale veel te sterk voor de Schot Peter Wright en gunde ‘Snakebite’ in de eerste vier legs zelfs geen enkele pijl op de dubbel. Cross daarentegen speelde sterk, haalde een goed gemiddelde en bleek ook sterk op zijn finishes te zijn. Cross gooide een gemiddelde van een kleine 110, waarmee hij Wright een ‘whitewash’ bezorgde.

Rob Cross wint tweede toernooi down-under

In de finale haalden beide spelers niet het gewenste niveau, maar dit had vooral te maken met Damon Heta. De Australiër kwam niet lekker in de wedstrijd en Rob Cross had simpelweg geen heel hoog niveau nodig om al snel weg te lopen naar een comfortabele 7-0 voorsprong. Dit was tevens de stand waarmee beide heren de onderbreking ingingen, maar aangezien de wedstrijd een best of 15 betrof, was de partij al lang en breed gespeeld. Damon Heta deed na de pauze nog iets terug door de 7-1 op het scorebord te zetten, maar hier zou het ook bij blijven voor ‘The Heat’. Cross produceerde een 17-darter, waarmee ‘Voltage’ ook de titel ‘New South Wales Darts Masters’ op zijn palmares mag bijschrijven!

Kwartfinales:
Gerwyn Price 3-6 Damon Heta
Dimitri van den Bergh 6-4 Simon Whitlock
Michael Smith 3-6 Peter Wright
Rob Cross 6-4 Danny Noppert

Halve finales:
Damon Heta 7-6 Dimitri van den Bergh
Peter Wright 0-7 Rob Cross:

Finale:
Damon Heta 1-8 Rob Cross

Image courtesy of FOTO: Sylvia Liber (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *