Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Van den Bergh erg sterk, Wade zakt door ondergrens

Afgelopen avond werd de tweede speelronde van de Premier League afgewerkt in Milton Keynes. Naast de partij tussen de nummers 2 en 3 van de wereld stonden er nog vier andere partijen op het programma. Lees hier alles terug.

Gary Anderson vs Jose de Sousa

Het was Gary Anderson die de avond mocht beginnen. Met een knappe 112-finish hield Anderson zijn eigen leg. Jose de Sousa antwoorde goed, want met een 14-darter hield hij ook zijn eigen leg. Ook in de derde leg produceerde Anderson een 100+ finish, met een 145-finish werd het 2-1 voor de Schot. In de vierde leg plaatste Anderson de eerste break, met een 42-finish kwam hij op een 3-1 voorsprong. De break werd met een belangrijke 90-finish verzilverd, met De Sousa wachtend op 57 voor de rebreak. Met een 13-darter hield De Sousa zijn eigen leg en brak met een 66-finish terug naar 4-3. Ook de Portugees verzilverde meteen de break, met een 14-darter werd het 4-4. Vervolgens gingen er drie legs met de darts mee, waardoor het 6-5 stond voor Anderson. In de beslissende leg kreeg ‘The Special One’ drie pijlen op de dubbel, maar wist ze alle drie te missen. Anderson profiteerde en pakte via dubbel 7 een belangrijke 7-5 overwinning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gary Anderson: 99,75 / 50%
Jose de Sousa: 97,08 / 55,56%

Jonny Clayton vs Glen Durrant

Jonny Clayton is de man met het beste gemiddelde van de eerste avond en hij mag het opnemen tegen Durrant die gisteren het laagste gemiddelde noteerde. De vorm van Jonny Clayton was ook vandaag weer goed te zien. De winaar van de Masters was scorend heel veel beter en Clayton liet Durrant elke leg de hielen zien. De eerste leg had Clayton nog zes beurten nodig om deze te houden, maar daarna was hij ook los. Na een 17-darter voor 1-0, volgde hij dit op met een 15-darter en een 14-darter. Vervolgens tekende hij met een 11-darter de 4-0 aan en na het verzilveren van de tweede break voor 5-0, leek Clayton misschien wel op weg naar de Whitewash. Omdat Clayton 81 niet uitkreeg, kon Durrant toch met zijn tweede pijl op een dubbel een legje pakken en de whitewash voorkomen. Nadat Durrant twee legs later zijn leg weer wist te houden, wist hij ook nog eens te breaken voor 6-3. Tot een come-back komt het niet. ondanks wat missers van Clayton in de tiende leg, legde hij de vierde in de D9 voor een 7-3 overwinning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jonny Clayton: 98.61 / 38.89%
Glenn Durrant: 88.81 / 33.33%

Dimitri van den Bergh vs Nathan Aspinall

Dimitri van den Bergh mocht de derde partij van de avond beginnen en deed dit meteen met een 180-score. Met een 18-darter ging de eerste leg naar de Belg. Ook Aspinall had 6 beurten nodig om zijn leg te behouden en maakte de 1-1. Beide mannen waren nog niet volledig op stoom, want Van den Bergh pakte de derde leg met een 20-darter. De eerste break kwam op naam van Van den Bergh, die met een 13-darter op een 3-1 voorsprong kwam. Het was Aspinall die voor het eerste vuurwerk zorgde door 144 uit te gooien voor de re-break. De break werd verzilverd door “The Asp” met een 14-darter. Aspinall zou 4 legs op een rij weten te pakken door Van den Bergh met een 15-darter te breken en zelf zijn leg te behouden met een 13-darter. Van den Bergh kwam terug tot 5-4 met een 15-darter maar moest Aspinall ergens zien te breken. Via de dubbel 6 kwam die break er ook en werd de stand 5-5. Van den Bergh zorgde voor het eerste punt door 56 uit te gooien en plots lag alle druk opeens bij Aspinall. De Belg gunde zijn Engelse tegenstander geen ruimte om te missen en met een hele knappe 87 finish via de bulls-eye, werd de partij uiteindelijk met 7-5 gewonnen door Dimitri van den Bergh!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dimitri van den Bergh: 103,7 / 26,92%
Nathan Aspinall: 98,32 / 31,25%

James Wade vs Rob Cross

De tweede Premier League avond werd afgesloten door James Wade en Rob Cross. Hoewel de jarige Wade goed gooide tegen Andersen in de eerste ronde, zakte hij vandaag door een ondergrens. Bij de opkomst al gooide hij twee keer over een ronde zonder Cross ook drie pijlen te geven en hij miste ook nog eens twee sponsoren op het shirt. In de eerste twee legs trok hij dit niveau ook door en stond hij 69 gemiddeld te gooien. Rob Cross profiteerde hier optimaal van zonder zelf te schitteren. Na de derde leg op rij voor Cross met een tweede break, leek het er nog op dat Cross de jarige Wade in de wedstrijd hield door vier pijlen te missen. Wade wist de break vervolgens niet te verzilveren. Cross brak in de vijfde leg gelijk terug en verzilverde de break voor een 5-1 voorsprong. James Wade kwam het slechte begin niet meer te boven. Hij wist de eigen legs nog wel te houden, maar Wade wist Cross niet meer te breaken. Cross wist de wedstrijd met 7-3 te winnen en had daar niet zijn beste spel voor nodig.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
James Wade: 88.78 / 37.5%
Rob Cross: 94.34 / 43.75%

Image courtesy of FOTO: Steve Welsh (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *