Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Dirk van Duijvenbode - European Darts Open 2023

Van Duijvenbode wint derde titel van 2023; De Sousa verrassende finalist 

Dirk van Duijvenbode heeft de smaak te pakken. Zondag schreef hij Players Championship 10 op zijn naam. De Nederlander ging in de finale met een uitslag van 8-3 langs de Portugese José de Sousa en bemachtigde daarmee zijn derde titel van het jaar.  

José de Sousa behaalde in het Engelse Wigan zijn eerste finale sinds juli 2021. Een verrassende finalist is hij dus wel te noemen. Op weg naar de eindstrijd schakelde hij onder meer Stephen Bunting, Luke Humphries, Martin Schindler en Ian White uit. Maar tegen Van Duijvenbode was hij uiteindelijk niet opgewassen. 

Na zijn overwinningen op Players Championship 4 en 6 bleef Van Duijvenbode hongerig, zo bleek. Onderweg naar de finale liet hij zondag drie gemiddeldes van 100 of hoger noteren. Onder meer Bradley Brooks, Andrew Gilding en Dimitri Van den Bergh moesten het afleggen tegen de Nederlander, die eenmaal in de finale uit de startblokken vloog. Al snel stond hij 5-0 voor op De Sousa, maar met een einduitslag van 8-3 moest Van Duijvenbode uiteindelijk genoegen nemen. Onder meer een 156-finish hielp ‘The Titan’ naar de overwinning. 

Oranje boven? 

Nederland was zondag prima vertegenwoordigd. De overwinning van Dirk van Duijvenbode was vanzelfsprekend het hoogtepunt, maar ook andere Nederlanders deden het vrij aardig. Zo wist Martijn Kleermaker de kwartfinales te halen, waarin Van Duijvenbode zorgde voor zijn uitschakeling. Christian Kist, Jermaine Wattimena en Jeffrey Sparidaans vonden hun Waterloo bij de laatste 16.  

Raymond van Barneveld liet in de eerste ronde een overtuigend gemiddelde van 113,58 opschrijven, maar moest een ronde later zijn meerdere erkennen in Jurjen van der Velde. Ook Jeffrey de Zwaan liet zien aardig in vorm te zijn: 100,46 gemiddeld in de tweede ronde. Dat was echter niet goed genoeg om langs Martijn Kleermaker te gaan. 

Chris Landman, de finalist van zaterdag, werd in de eerste ronde uitgeschakeld door landgenoot Niels Zonneveld. 

Tweemaal perfectie 

Martin Schindler wist tijdens de partij die hij in de derde ronde tegen Boris Krčmar speelde een negendarter te gooien. Even later kreeg Jonny Clayton in de vierde ronde een perfecte leg van Josh Rock om de oren. Een vruchtbare dag in Wigan! 

Uitslagen

Kwartfinales: 
José de Sousa (90,05) 6-5 (92,44) Martin Schindler 
Ian White (91,06) 6-4 (91,59) Damon Heta 
Dimitri Van den Bergh (98,40) 6-4 (97,61) Josh Rock 
Dirk van Duijvenbode (100,27) 6-2 (93,18) Martijn Kleermaker 

Halve finales: 
José de Sousa (100,85) 7-2 (98,23) Ian White
Dirk van Duijvenbode (91,01) 7-6 (90,98) Dimitri Van den Bergh 

Finale: 
Dirk van Duijvenbode (99,92) 8-3 (94,37) José de Sousa 

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Van Duijvenbode wint derde titel van 2023; De Sousa verrassende finalist