Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen overleeft matchdarts en zegeviert in Dublin

Michael van Gerwen heeft de vierde avond van de Premier League op zijn naam geschreven. In Dublin overleefde hij meerdere matchdarts in de finale tegen Gerwyn Price: 6-5.

Na een trip naar Schotland was deze week Ierland het hoofdtoneel voor de Premier League, in Belfast stond de vierde speelronde op het programma. De avond begon met de winnaar van vorige week, Michael Smith, tegen de enige speler zonder punten; Peter Wright. Wright kwam op een 2-0 en 4-2 voorsprong, maar kon niet voorkomen dat Smith terug brak en een beslissende leg afdwong. Na vier gemiste matchdarts, hield Smith zijn eigen leg in 16 darts en daarmee blijft Wright op 0 punten staan. De runner-up in Schotland, Dimitri van den Bergh, kon het niet bolwerken tegen Gerwyn Price. In een hoogstaand duel won Price de laatste twee legs in 12 en 13 pijlen om met 6-4 te winnen.

In de derde kwartfinale troffen Nathan Aspinall en Jonny Clayton elkaar. In totaal werden er 39 pijlen op de dubbel gemist in de wedstrijd. Clayton was de gelukkige, hij versloeg Aspinall met 6-4 en bereikte zo voor de tweede week op rij de halve finales. In de laatste kwartfinale mocht Michael van Gerwen het opnemen tegen Chris Dobey, een herhaling van de finale van week 1. De Nederlander kreeg zijn revanche, met een gemiddelde van 98 en een dubbelpercentage van bijna 55% werd de Engelsman met 6-3 verslagen.

Price geniet van publiek

Het Ierse publiek maakte er deze donderdagavond een feestje van: zelfs Gerwyn Price werd luid toegezongen. De Welshman genoot ervan, wat zijn spel alleen maar ten goede kwam. Tegen Michael Smith schoot hij met een 12-darter uit de startblokken, waarna hij eenvoudig wegliep bij zijn tegenstander. ‘The Iceman’ gunde Smith maar één leg: met een 11-darter sloot hij de partij fabuleus af. Van Gerwen wilde dit voorbeeld graag volgen: een 13-darter was een sterke start tegen Clayton. Missers van ‘The Ferret’ hielpen de Nederlander in het zadel, waarna hij snel op 4-1 kwam. Clayton zette nog even aan, maar MVG deed genoeg om zijn tweede finale van het jaar te halen.

MVG slaat eindelijk toe

Duels tussen Michael van Gerwen en Gerwyn Price leveren vaak spektakel en ook in deze finale mocht dat worden verwacht. Beide mannen begonnen behoudend, maar een 100-finish (tops-tops) van Price wakkerde het vuur wat aan. De Welshman profiteerde een leg later optimaal van missers van Van Gerwen, waarna hij een leg later ook nog zijn eigen leg hield en al op 4-2 kwam. Een 14-darter volgde. ‘Mighty Mike’ had een flinke comeback nodig, en dit lukte ook nog. Twee keer hield de Nederlander zijn eigen leg, terwijl hij tussendoor Price brak met een 14-darter. De zege leek alsnog naar ‘The Iceman’ te gaan, maar niets was minder waar. Maar liefst zeven matchdarts werden er gemist door éénmalig wereldkampioen, waardoor Van Gerwen alsnog zijn armen in de lucht kon steken: zijn eerste titel van het jaar was een feit.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 91.94 / 25%
Michael van Gerwen: 94.4 / 28.6%

Uitslagen

Kwartfinales
Michael Smith 6-5 Peter Wright
Gerwyn Price 6-4 Dimitri van den Bergh
Jonny Clayton 6-4 Nathan Aspinall
Michael van Gerwen 6-3 Chris Dobey

Halve finales
Gerwyn Price 6-1 Michael Smith
Michael van Gerwen 6-3 Jonny Clayton

Finale
Michael van Gerwen 6-5 Gerwyn Price

Stand Premier League Darts

Door zijn titel heeft Michael van Gerwen ook meteen de koppositie overgenomen van Michael Smith. Peter Wright blijft zonder zeges en zo dus op nul punten.

  1. Michael van Gerwen 10 (+11) (1 titel)
  2. Michael Smith 9 (0) (1 titel)
  3. Gerwyn Price 8 (+7) (1 titel)
  4. Nathan Aspinall 7 (-4)
  5. Chris Dobey 5 (-3) (1 titel)
  6. Dimitri van den Bergh 5 (+3)
  7. Jonny Clayton 4 (-4)
  8. Peter Wright 0 (-9)
Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *