Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Chris Dobey

Droomdebuut Dobey: ‘Hollywood’ wint bij start Premier League

Chris Dobey beleeft de mooiste week uit zijn carrière. De Engelsman wint, na op zondag al The Masters te hebben gewonnen, de eerste avond van de Premier League.

‘The Masters’ is een leuk opwarmertje, maar met de Premier League begint het nieuwe seizoen dan écht. In Belfast werd de eerste van zeventien avonden gehouden, met Chris Dobey als enige debutant. Dimitri van den Bergh en Jonny Clayton, twee namen waarbij toch ook vraagtekens werden gezet waarom zij de voorkeur boven namen als Luke Humphries, Joe Cullen en Danny Noppert kregen, openden het bal. Beide spelers wilden maar wat graag laten zien dat zij terecht bij de acht gekozen namen horen. Dit lukte aardig: Clayton kwam uit op een gemiddelde van 101.04, maar zag Van den Bergh toch met een gemiddelde van 99.77 de 6-2 overwinning grijpen.

De twee mannen die daarna aan de oche verschenen konden het nog wat beter: Michael van Gerwen nam in de herhaling van de WK-finale wraak op Michael Smith. Mede door een 112-finish en een gemiddelde van 102.36 wist de Nederlander van de Engelsman te winnen. Ook Chris Dobey maakte daarna indruk: door sterk te finishen won ‘Hollywood’ met 6-3 van Peter Wright, waardoor zijn debuut al meteen een succes was. De terugkeer van Nathan Aspinall mag ook als succes worden aangewezen: ‘The Asp’ was te sterk voor Gerwyn Price (6-3).

Debutant Dobey laat zich zien

Kon Michael van Gerwen nog beter na zijn eerste wedstrijd? Het antwoord was ja. Tegen Dimitri van den Bergh moest hij in de eerste twee legs nog even opstarten, maar mede door drie 12-darters kwam hij uit op een gemiddelde van 106. Van den Bergh wist nog even aan te haken door op de juiste moment te pieken, maar met 6-4 ging de zege toch naar de Nederlander. Chris Dobey volgde dit voorbeeld, al had hij hier wel de helpende hand van Aspinall voor nodig. Met maar 21.1% op de dubbels maakt ‘The Asp’ het zijn tegenstander te makkelijk, waardoor Dobey bij zijn debuut meteen doorstootte naar de finale. Zat er nog meer in voor de Engelsman?

Sprookje Dobey duurt voort

Dobey begon in ieder geval sterk aan de finale. Met een 170-finish, de eerste in de Premier League dit jaar, wist hij een break van Van Gerwen ongedaan te maken, waarna legs in 15 en 12 pijlen hem een 3-1 voorsprong opleverden. MVG kwam snel terug tot 3-3, waarna beide mannen hun eigen legs bleven houden. De eerste Premier League-avond kreeg zo meteen een spannende finale. In de beslissende leg ontliepen beide mannen elkaar weinig. Van Gerwen kwam na 12 pijlen uit op 127, waarna Dobey nog een spectaculaire finish uit de hoge hoed toverde. 160 werd uitgegooid, waardoor het sprookje nog even verder gaat. ‘Hollywood’ wint bij zijn debuut meteen de titel op de eerste avond.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Michael van Gerwen: 97.41 / 50%
Chris Dobey: 96.94 / 60%

Uitslagen

Kwartfinales
Dimitri van den Bergh 6-2 Jonny Clayton
Michael van Gerwen 6-3 Michael Smith
Chris Dobey 6-3 Peter Wright
Nathan Aspinall 6-4 Gerwyn Price

Halve Finales
Michael van Gerwen 6-4 Dimitri van den Bergh
Chris Dobey 6-4 Nathan Aspinall

Finale
Chris Dobey 6-5 Michael van Gerwen

Stand

  1. Chris Dobey 5 (+6)
  2. Michael van Gerwen 3 (+4)
  3. Dimitri van den Bergh 2 (+2)
  4. Nathan Aspinall 2 (0)
  5. Gerwyn Price 0 (-2)
  6. Peter Wright 0 (-3)
  7. Michael Smith 0 (-3)
  8. Jonny Clayton 0 (-4)
Image courtesy of FOTO: Michael Cooper (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *