Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Michael van Gerwen - Premier League 2024

Van Gerwen ‘nieuwe stijl’ verliest weer – deze keer van Wright

Michael van Gerwen is er niet in geslaagd de finaledag van de Belgian Darts Open te bereiken. In een energieloze wedstrijd verloor de nummer twee van de wereld met zijn nieuwe shirt van Peter Wright, die zelf ook bepaald niet goed speelde. Het werd 6-4 voor de tweevoudig wereldkampioen.

Voor Michael van Gerwen begon zijn Euro Tour-campagne van 2024 tegen een speler waar hij in het verleden op diezelfde Tour al heel veel hoogstaande, belangrijke gevechten uitvocht: Peter Wright. Beiden waren echter lang niet meer op het niveau van halverwege vorig decennium en dus zou vooral de vorm van de dag bepalen wie boven kwam drijven.

Nadat eerder op de dag Jermaine Wattimena en Danny Noppert hun tweederondepartijen wonnen en Berry van Peer, Richard Veenstra en Dirk van Duijvenbode teleurgesteld afdropen, was het de vraag of een derde Nederlander de zondag kon halen in Wieze.

Stuivertje wisselen

Nadat MVG een kans op tops miste om in de eerste leg meteen te breken, kwam Wright op een 1-0 voorsprong. De Schot deed hetzelfde op Dubbel 16 een leg later, waarna de stand gelijk werd getrokken.

Beide spelers hielden vervolgens hun leg, al was het niveau niet per se om over naar huis te schrijven. In de eerste vijf hoofdstukken hield geen van beiden de eigen leg in vijf beurten, maar werd ook niemand afgestraft.

Van Gerwen zonder energie

In de zesde leg kwam aan die reeks een eind; Wright kreeg opnieuw een kans van een futloze ‘Van Gerwen nieuwe stijl’ en gooide 72 uit in drie pijlen.

De ‘Van Gerwen nieuwe stijl’ – knik in de worp, meer naar links aan de oche ten opzichte van vroeger en heel veel links en rechts missend op de grote triples – zette zichzelf een leg later op Tops na 12 pijlen en kreeg alle tijd van Wright. Zijn vijfde poging op een dubbel was raak.

Korte opleving Van Gerwen doet er niet toe

In de achtste leg een unicum voor de Vlijmenaar: zijn 14-darter om de stand gelijk te trekken naar 4-4 was de beste leg van de wedstrijd tot dan toe.

Met een prachtige 170-score zette Van Gerwen zichzelf een leg later op 91 na 9 pijlen. Die werd echter niet uitgegooid, waarna Wright na een inmiddels tweede pijlwissel 114 uitcheckte om de nummer 2 van de wereld met zijn rug tegen de muur te zetten.

De Schot profiteerde van een ultraslordige Van Gerwen en liet Tops staan na 15 pijlen en nadat de Nederlander twee dubbels miste, kon Wright hem naar huis sturen via dubbel 20 en een 6-4 eindstand.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 93,00 / 26,7%
Peter Wright: 91,81 / 50,0%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *