Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jermaine Wattimena - PDC World Championship 2024

Wattimena bereikt finaledag, Van Peer uitgeschakeld in Wieze

Jermaine Wattimena heeft de laatste 16 gehaald van het Belgian Darts Open in Wieze. Dit lukte Berry van Peer niet, hij verloor in een spannende partij van Jonny Clayton. Lees hier meer.

Wattimena ook met ruime cijfers langs Smith

Jermaine Wattimena heeft voor het eerst sinds lange tijd de finaledag gehaald van een European Tour. Na een 6-0 overwinning op Daryl Gurney, werd zaterdagmiddag Ross Smith met 6-2 verslagen. Nadat de eerste drie legs met de darts mee gingen, wist Wattimena met een 86-finish de eerste break te plaatsen van de partij. Deze break verzilverde de Nederlander vervolgens ook door een 160-finish te produceren voor een 4-1 voorsprong. Deze break wist Smith niet meer goed te maken. Wattimena won de partij met 6-2 en zo zien we hem zondag terug bij de laatste 16 van de Belgian Darts Open.

Jermaine Wattimena: 91,93 / 54,5%
Ross Smith: 85,38 / 25%

Clayton klopt Van Peer met knappe finishes

Het Belgian Darts Open zit erop voor Berry van Peer. Daniel Klose werd met 6-3 verslagen in de eerste ronde, maar in de tweede ronde was Jonny Clayton met 6-? te sterk. Van Peer begon goed aan de partij door de eerste twee legs te pakken, maar zag daarna Clayton de achterstand snel goed maken. De Welshmen won vier legs op een rij met finishes van o.a. 84 en 170 (!) voor 4-2. Van Peer wist Clayton direct terug te breaken om er 4-4 van te maken, maar de laatste twee legs gingen toch naar ‘The Ferret’. Met een 106-finish maakte Clayton het in stijl af; 6-4.

Jonny Clayton: 98,58 / 60%
Berry van Peer: 93,80 / 57,1%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *