Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen - German Darts Grand Prix 2024

Van Veen bereikt finaledag in Graz, Veenstra nipt onderuit

Gian van Veen heeft de finaledag van de Austrian Darts Open bereikt. Richard Veenstra kwam ook in de buurt, maar moest zich in een beslissende leg meerdere erkennen. Lees hier meer.

Veenstra onderuit in decider

Richard Veenstra had vrijdagmiddag in een beslissende leg afrekend met Ricky Evans en mocht het in de tweede ronde partij opnemen tegen Stephen Bunting. Veenstra wist Bunting direct te breaken, maar kon vervolgens zijn eigen leg niet houden. Bunting brak daardoor direct terug om vervolgens met een fantastische 170-finish een 2-1 voorsprong te nemen. Dit vervolgde hij met een 14-darter om zo een verschil van twee legs te creëren. Veenstra maakte deze achterstand echter snel goed, met legs in 13 en 16 pijlen stond het na zes legs weer gelijk; 3-3. ‘The Bullet’ bleef ijzersterk doorgooien, met zijn tweede 170-finish van de partij en een 104-finish kwam hij op matchpoint; 5-3. Toch wist de Nederlander een beslissende leg af te dwingen. Daarin mocht Bunting in zijn eigen leg 18 pijlen gooien om toch de partij met 6-5 naar zich toe te trekken.

Stephen Bunting: 97,94 / 50%
Richard Veenstra: 91,91 / 38,5%

Van Veen zonder breaks naar finaledag

Gian van Veen mocht na zijn eenvoudige zege op Jose de Sousa zaterdagmiddag opnemen tegen Ryan Searle. Het werd een wedstrijd dan vanaf begint tot eind heel dichtbij elkaar bleef. Het bleef zo ‘close’, dat beide heren geen enkele keer werden gebroken. Van Veen gooide finishes uit van onder meer 71 en 127 om een beslissende leg af te dwingen. Searle produceerde finishes van 76, 90 en 101 in zijn eigen legs. In de beslissende elfde leg, die Van Veen mocht beginnen, stond Searle na 12 pijlen op tops maar kreeg geen kans meer. ‘GVV’ gooide een hele knappe 64-finish uit en daardoor zien we hem zondag terug op de finaledag.

Gian van Veen: 98,05 / 42,9%%
Ryan Searle: 99,80 / 35,7%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *