Gian van Veen - German Darts Open 2023

Van Veen verslaat Aspinall en doet goede zaken richting Grand Prix

Gian van Veen heeft de finaledag bereikt van de Hungarian Darts Trophy. In Boedapest versloeg de Nederlander met 6-1 de World Matchplay-kampioen Nathan Aspinall. Lees hier meer.

Gian van Veen won vrijdagmiddag zijn openingspartij door met 6-2 over te rekenen met Brendan Dolan. Een overwinning op Nathan Aspinall zou betekenen dat de Nederlander zou klimmen naar een voorlopige plaats op de World Grand Prix. Een aantal weken geleden troffen beide spelers elkaar ook al, toen won de Engelsman met 6-3.

Net als op de German Darts Open was het Van Veen die een uitstekende uitgangspositie creëerde voor zichzelf door de eerste drie legs allemaal te pakken, mede dankzij een 80-finish. In de tweede leg leek Aspinall er 1-1 van te maken, maar miste 9 pijlen op de dubbel om zijn eigen leg te houden.

Daarna wisten beide heren hun eigen leg te houden, waardoor Van Veen een 4-1 voorsprong in handen had. Aspinall kon niet voor de tweede keer zijn eigen leg houden, in leg 6 produceerde Van Veen een 116-finish voor de tweede break in de wedstrijd. Een leg later maakte de jonge Nederlander het in zijn eigen leg af, een 50-finish zorgde voor een 6-1 overwinning.

Hierdoor stijgt Van Veen naar een voorlopige plaats op de World Grand Prix, ten koste van Ricardo Pietreczko. Niettemin blijft de situatie erg spannend, aangezien Luke Woodhouse nog steeds in het toernooi aanwezig is en ook nog kans maakt op kwalificatie. In de derde ronde treft Van Veen de Australiër Damon Heta.