Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen - European Darts Grand Prix 2023

Negen achtereenvolgende missers kosten Van Veen de wedstrijd

Gian van Veen heeft de zondag niet gehaald op de German Darts Open. Hij gaf een 3-0 voorsprong helemaal weg en verloor met 6-3 van Aspinall. Hij mistte negen pijlen op rij op de dubbel. Lees hier meer

Het begin van de wedstrijd tussen Nathan Aspinall en Gian van Veen was duidelijk voor Gian van Veen. Van Veen had de Bull al begonnen en begon de wedstrijd met een 13-darter. Vervolgens mocht hij breken met een 17-darter en de break werd ook verzilvert via een 15-darter. In de derde leg stond Aspinall nog op 275 punten.

De vierde leg was dus erg belangrijk voor Aspinall, in deze leg wist Aspinall twee 180-ers te gooien en via een 14-darter kreeg hij ook de eerste leg op het bord. In de vijfde leg wist Apinall de break ook al terug te pakken, met een 110-finish wist hij zich terug in de wedstrijd te knokken. In de zesde leg mistte Van Veen een kans op 72 en deze zou hem duur komen te staan.

Aspinall profiteerde van de misser en kwam zo terug op 3-3. De vorm vanuit de comeback trok Aspinall ook goed door. Na twee missers in de zevende leg, wist Aspinall weer te breken voor 4-3 en Aspinall wist de break ook eenvoudig te verzilveren. Aspinall won vervolgens ook de zesde leg op rij na weer twee missers van Van Veen. Van Veen mistte zo negen pijlen op rij op de dubbel en hier profiteerde Aspinall dus perfect van. Aspinall won zo met 6-3.

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *