Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Voorbeschouwing PDC WK Dag 3 Middagsessie

Vanmiddag gaat dag 3 van het grote spektakel in London van start. Op de derde dag van het WK komt onder andere de Duitser Max Hopp in actie. Ook gaan we 2 Canadezen in actie zien, maar het is niét John Part. Lees hieronder de voorbeschouwing van de middagsessie.

Richard North – Robert Marijanovic
De eerste wedstrijd van vanmiddag gaat tussen de 28-jarige Richard North en een Kroatische Duitser genaamd Robert Marijanovic. Richard North heeft net als in 2017 een prima jaartje gedraaid. Hij is nog steeds stijgende op de ranglijst en momenteel staat hij 37e. Hij heeft dit jaar veel majors gespeeld en 2 halve finales gehaald op de Eurotour. Logischerwijs heeft hij zich geplaatst voor het WK via de Pro Tour Order of Merit. North heeft op de vloer al geregeld topspelers verslagen, maar op TV is dat nog niet echt gelukt. Wellicht op dit WK wel? Onder de topspelers scharen wij Robert Marijanovic natuurlijk niet. De 38-jarige Marijanovic heeft echter al wel een redelijke staat van dienst. Hij heeft zich voor het WK geplaatst door het Duitse kwalificatietoernooi te winnen. Ook is hij in het bezit van een Tourkaart, maar daarmee heeft hij zich niet weten te plaatsen voor het WK. Daar vanuit gaande kunnen we dus stellen dat Richard North de sterkere is. Wij voorspellen dan ook dat North met 3-1 gaat winnen van Marijanovic.

Michael Mansell – Jim Long
In de tweede wedstrijd van de middag komt er een speler in actie die dit jaar verrassend een vloertoernooi won, namelijk Michael Mansell. De 45-jarige Noord-Ier was in april één van de verrassende namen die dit jaar een Players Championship won. Verder behaalde hij nog twee keer een kwartfinale op de vloer, maar daar bleef het verder wel bij qua opvallende prestaties. Mansell wist in 2017 ook een keer Gary Anderson op TV te verslaan, dus hij is zeker in staat om een aardig pijltje te gooien. Hij heeft zich geplaatst via de Pro Tour Order of Merit. De tegenstander van Mansell draagt de naam Jim Long. Van de Canadees Jim Long weten we niet erg veel, aangezien hij nog nooit Canada uit is geweest om zijn darttalent tentoon te stellen. De 50-jarige Long heeft zich dan ook geplaatst als hoogst geklasseerde Canadese speler. Hij kan dus volledig als underdog de wedstrijd ingaan. Dat kan een groot voordeel zijn, maar wij voorspellen dat Michael Mansell deze pot met 3-0 gaat winnen.

Josh Payne – Jeff Smith
Naast Michael Mansell kende 2018 nog een verrassende vloertoernooiwinnaar, namelijk Josh Payne! De 25-jarige Engelsman pakte in mei deze titel door Peter Wright in de finale te verslaan. Payne maakte zijn WK-debuut op het WK van 2017, maar vorig jaar was hij afwezig, maar dit jaar heeft hij een beter jaar gedraaid. Op de Grand Slam of Darts wist hij zelfs nog door te komen in een poule met Wright, Hopp en Williams. In de laatste 16 verloor hij vervolgens van Price. Payne is de nummer 53 van de wereld en hij heeft zich geplaatst via de Pro Tour Order of Merit. De tegenstander van Payne is de tweede Canadees van deze middag, namelijk Jeff Smith. Smith heeft simpelweg al bewezen dat hij een geweldige darter is, want hij heeft al eens de finale van het BDO WK gespeeld en in 2017 won hij al eens de WDF World Cup. Het was dan ook een grote verrassing dat hij op Q-school geen Tourkaart won. Hij heeft in juli van dit jaar het Noord-Amerikaanse kwalificatietoernooi gewonnen voor plaatsing voor het WK. Sinds juli heeft hij echter geen officiële wedstrijden meer gespeeld, dus over zijn vorm kunnen we niets zeggen. We verwachten dat het een hele spannende pot wordt, maar Payne zal met 3-2 aan het langste eind trekken. Een interview met de Canadees, waar we met hem in gesprek waren is hier terug te lezen.

Max Hopp – Danny Noppert
De laatste partij van de middag gaat tussen de Duitse Max Hopp en de Nederlander Danny Noppert. Hopp heeft een geweldig jaar gespeeld. Hij wist dit jaar zijn eerste Euro Tour te winnen in eigen land door Rob Cross en Michael Smith te verslaan. Daarnaast won ‘The Maximiser’ ook zijn eerste Players Championship. In de finale was Hopp te sterk voor Madars Razma. Eind november speelde Hopp ook het EK in eigen land. Hopp behaalde de halve finales waar hij 3 matchdarts miste voor een plaats in de finale, Wade won uiteindelijk met 11-10. De tegenstander van Hopp is Danny Noppert. Hij won vrijdagavond eenvoudig van Royden Lam met 3-0 in sets. Dit deed de Fries met 96,19 en een dubbelpercentage van 40,91%. Dit zal daarom ook een zeer spannende partij worden. Dit zal de eerste ontmoeting tussen beide heren. Als Noppert zo speelt als vrijdagavond dan zien we hem met 3-1 winnen van de Duitser.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.