Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Voorbeschouwing Summer Series: Op welke spelers moeten we letten?

Woensdagmiddag start de Summer Series in Milton Keynes. In een vijfdaagse zullen er 5 Players Championships gespeeld worden met 117 tourkaarthouders en 11 Challenge Tour spelers. Op welke 10 spelers moeten we gaan letten de aankomende dagen?

10. Vincent van der Voort

Het is een lange tijd geleden dat we Vincent van der Voort in actie hebben gezien. De laatste competitieve wedstrijd die de Nederlander speelde was op 15 maart, tijdens de laatste 128 van Players Championship 8 waar hij met 6-2 verloor van Christian Bunse. Van der Voort koos er voor om niet de Home Tour te gooien, maar om een aantal dagen samen met Michael van Gerwen te trainen. Toch denken we dat Van der Voort een aantal mooie resultaten kan neer zetten, ook omdat hij nog in de race is voor de World Matchplay. De darter uit Purmerend bezit op dit moment plaats 14 op de Pro Tour Order of Merit, waar de beste 16 zich kwalificeren. Hoe de vorm van Van der Voort is, zullen we de aankomende dagen moeten zien!

Vincent van der Voort

9. Kai Fan Leung

Kai Fan Leung uit Hong Kong, pakte begin dit jaar zijn tourkaart op dag 2. Hij produceerde dit jaar al een aantal mooie gemiddeldes en resultaten. Tijdens Players Championship 7 bereikte hij de laatste 16. Zijn tourgemiddelde dit jaar is 94,25 tot zover! Leung gooide ook de Home Tour afgelopen maand. In groep 14 verloor Leung met 5-4 van Ron Meulenkamp en 5-1 van Ciaran Teehan, maar wist wel met 5-4 te winnen van Chris Dobey. Ook gooide Leung nog een aantal online toernooien met goed niveau. Leung is dus een speler om in de gaten te houden.

Kai Fan Leung

8. Jeff Smith

De Canadees Jeff Smith pakte begin dit jaar ook zijn tourkaart, hij versloeg Seigo Asada op dag 3 met een 110-finish in een beslissende leg. Tijdens Players Championship 1 liet hij zich meteen zien met een finale, waar Gary Anderson met 8-4 te sterk was. De overige resultaten vielen wat tegen van ‘The Silencer’, maar de Home Tour pakte goed uit voor Smith. Hij won in de eerste ronde groep van Christian Bunse (5-1) en Ricky Evans (5-4), maar Martin Atkins was met 5-4 te sterk. Uiteindelijk bereikte de Canadees toch de tweede ronde, wat uiteindelijk het eindstation was. In een beslissende wedstrijd was Joe Cullen met 6-4 te sterk. Daarnaast liet Smith het volgende weten tegen PDC.tv: “Ik speelde de afgelopen weken elke dag online darts. De meeste spelers spelen veel webcamdarts, maar ik heb echt weer zin om de ‘real-life’ toernooien te spelen.” Jeff Smith is dus op niveau, als hij dit ook weet mee te nemen naar Milton Keynes dan kan het een hele gevaarlijke speler worden de aankomende dagen.

Jeff Smith

7. Devon Petersen

Devon Petersen, is sterk begonnen aan 2020. Zo wist hij tijdens Players Championship 5 een halve finale te behalen en gooide al een aantal 100+ gemiddeldes dit jaar op de vloer. Petersen is dit jaar overgestapt naar een andere hoofdsponsor, namelijk TRiNiDAD. Hierdoor zijn zijn resultaten ook beter geworden, begin dit jaar. De Home Tour was geen succes voor de Zuid-Afrikaan. Hij verloor al zijn drie groepspartijen van Joe Murnan, Luke Humphries en Nick Kenny. We weten niet hoe de vorm van ‘The African Warrior’ op dit moment is, maar het blijft een gevaarlijke speler om tegen te gooien.

Devon Petersen

6. Scott Waites

De tweevoudig Lakeside-kampioen Scott Waites pakte op de laatste dag van Q-School een tourkaart. Waites liet al een aantal mooie dingen zien bij de PDC in 2020, waaronder een laatste 16 en laatste 32. Waites deed ook mee aan de Home Tour, waar hij twee kansen kreeg om zich te kwalificeren voor de tweede ronde. In poule 3 verloor Waites van Chisnall, wat fataal bleek te zijn. In poule 27 wist Waites te winnen van Beaton, Meulenkamp en R.Smith om de tweede ronde te behalen. In de tweede ronde wist ‘Scotty 2 Hotty’ te winnen van Hopp en Wilkinson, maar doordat Jonny Clayton te sterk was voor alle drie tegenstanders, was dit het eindstation voor Waites. Ook speelde Waites het C.O.V.I.D WK, waar hij de finale verloor van Dirk van Duijvenbode. Met de vorm van de Engelsman zit het dus wel goed, wat kan hij in Milton Keynes?

Scott Waites

5. Jose de Sousa

Jose de Sousa, de beste speler uit Portugees, begon niet geweldig aan het jaar 2020 bij de PDC. Hij wist van de 8 vloertoernooien slechts één keer de laatste 16 te bereiken. Tijdens de Home Tour liet de Portugees zich wel zien. Zo gooide hij o.a. een gemiddeldes van 111 en 107 in de eerste groepsfase. In de tweede groepsfase verloor hij in de beslissende wedstrijd van de latere winnaar van Nathan Aspinall. ‘The Special One’ gooide ook een aantal online darttoernooien. Zo won hij vier van de vijf ONDO (Online Nederlandse Darts Organisatie) toernooien en produceerde hij twee 9-darters! Hij zal met dit niveau moeilijk te verslaan zijn tijdens de Summer Series.

Jose de Sousa

4. Gabriel Clemens

Gabriel Clemens is één van de beste Duitse spelers die moment rondloopt op het PDC circuit. Begin 2020 bereikte Clemens één halve finale en twee kwartfinales, een erg sterk begin van de Duitser. De Home Tour viel wat tegen van de Duitser. Hij won van Ryan Meikle, maar verloor van Jelle Klaasen en Gavin Carlin. Echter is ‘The German Giant’ de enige speler die tijdens de coronacrisis in ‘real-life’ een toernooi heeft gespeeld. Hij nam namelijk deel aan de Duitse SuperLeague, waar een WK-ticket voor de winnaar klaar lag. In de poulefase wist Clemens slechts van Steffen Siepmann en Michael Unterbuchner te verliezen met 6-4. De halve finales was het eindstation, waar de latere winnaar Nico Kurz met 9-7 te sterk was. Hierin miste Clemens te veel dubbels, dus weet hij die te verbeteren wordt ook hij een gevaarlijke speler om voor op te letten.

Gabriel Clemens

3. Ryan Searle

Dit jaar kan misschien wel de doorbraak worden van Ryan Searle. De Engelsman wist dit jaar zijn allereerste Players Championship te winnen, door Michael van Gerwen in de finale te verslaan met 8-6. Searle speelde in groep 6 van de Home Tour tegen Boulton, Wade en Gray. Alle wedstrijden werden gewonnen en zo kwalificeerde ‘Heavy Metal’ zich voor de tweede ronde. In de tweede ronde, kwam Searle net te kort. Rob Cross wist Searle te verslaan en dat bleek genoeg te zijn voor ‘Voltage’ om Searle uit te schakelen. Searle deed ook mee aan een aantal online toernooien, waaronder het C.O.V.I.D. WK waar hij in de laatste 16 met 12-9 verloor van Scott Waites. Het is toch ook afwachten hoe Searle gaat spelen in de Summer Series, na de winst in Players Championship 3 vielen de overige resultaten wat tegen. Toch staat Searle op een plaats om zijn debuut te maken op de World Matchplay, maar er moet nog wel wat gebeuren om die plaats zeker te maken.

Ryan Searle

2. Chris Dobey

Chris Dobey is één van de grotere Engelse talenten die aan het doorbreken bij de PDC. Zo behaalde hij op het afgelopen WK en UK Open de laatste 16. Dit jaar behaalde hij tot zover één kwartfinale op de vloer. Tijdens de Home Tour wist hij zijn eerste groep met Ron Meulenkamp, Ciaran Teehan en Kai Fan Leung te overleven. In de tweede ronde wist Dobey niet verder te komen dan één overwinning op Martijn Kleermaker, Joe Cullen en Jeff Smith waren te sterk. In de coronacrisis heeft ‘Hollywood’ vooral veel online darttoernooien gegooid. Hij wist er een aantal te winnen, waaronder drie C.O.V.I.D. toernooien. Ook speelde hij het North-East Behind Closed Doors toernooi, waar hij het opnam tegen 7 andere tourkaarthouders uit dezelfde regio in het Verenigd Koninkrijk. Hij bereikte de halve finales, maar moest de winst aan Andy Boulton laten. Dit kan een belangrijke week voor Dobey worden, want hij staat op dit moment nog buiten de World Matchplay. Hij staat ruim 7000 pond achter op de nummer 16, maar met een aantal goede resultaten zou het nog best kunnen voor de Engelsman.

1. Dirk van Duijvenbode

Dirk van Duijvenbode is volgens ons de speler om het meest op te letten. Hij pakte begin dit jaar opnieuw zijn tourkaart en begon het jaar beter dan ooit. Hij behaalde al twee halve finales dit jaar, waaronder tijdens de Belgian Darts Championship. In Hasselt wist hij o.a. Ian White en Nathan Aspinall te verslaan, de latere winnaar Gerwyn Price was uiteindelijk te sterk voor de Nederlander. Van Duijvenbode deed twee keer een poging om de tweede ronde te behalen van de Home Tour, maar dat mislukte. ‘The Titan’ deed ook mee aan een aantal online darttoernooien, waaronder het C.O.V.I.D. WK waar veel andere tourkaarthouders aan meededen. Tot zijn grootste verrassing wist Van Duijvenbode de online wereldtitel te pakken! Als Van Duijvenbode zijn goede vorm van voor de coronacrisis mee kan nemen, dan kunnen we een aantal goede prestaties van hem verwachten. Daarnaast is Van Duijvenbode nog in de race voor de World Matchplay, maar staat hij wel ruim 6000 pond achter op de nummer 16.


Vanaf woensdag 8 t/m zondag 12 juli zal de Summer Series live te volgen zijn op DartConnect en PDC.TV. Na afloop zal er een nabeschouwing verschijnen op de website van Darts Actueel.

Images courtesy of FOTO: Sven Mandel, FOTO: Lawrence Lustig (PDC), FOTO: PDC, FOTO: Lucas Peltier (PDC) and FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *