Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Danny Noppert - World Matchplay 2023

Danny Noppert wint in Australië; Damon Heta speelt ijzersterk

Na de New Zealand Masters in Nieuw-Zeeland is het circus genaamd ‘The World Series’ afgereisd naar Australië. Ook hier nemen de toppers van de PDC het in de New South Wales Masters op tegen de lokale topspelers.

Danny Noppert naar kwartfinales

De enige deelnemende Nederlander mocht het toernooi in Wollongong aftrappen tegen Brenton Lloyd. De Australiër speelde zeker geen slechte partij en kwam zelfs nog terug tot een 3-3 gelijke stand, maar hierna nam ‘The Freeze’ afstand. Mede door een 121-finish via tops liep de Nederlander uit tot een 6-3 overwinning.

Damon Heta maakt indruk

Damon Heta was de enige Australiër die aan het toernooi mocht deelnamen aan de kant van de PDC-spelers. Hij speelde tegen landgenoot Joe Comito, maar gunde zijn tegenstander geen enkele kans. Heta tikte een gemiddelde aan van maar liefst 106,09 en verpulverde Comito met 6-0. Comito zelf speelde overigens slechts een gemiddelde van 73,5.

Simon Whitlock zorgt voor enige verrassing in Wollongong

Simon Whitlock was de enige ‘local’ die wist te winnen van een geplaatste PDC-speler. World Matchplay-winnaar Nathan Aspinall werd op een 2-5 achterstand gezet door ‘The Wizard’, maar vocht zich terug tot 5-5. De Engelsman miste zelfs nog een matchdart op tops, waarna Whitlock de partij besliste via de dubbel 4. Peter Wright verslikte zich vorige week in Nieuw-Zeeland in Jonny Tata, maar overleefde in Australië de eerste ronde wel. Hij won van Darren Penhall met 6-2. Ook Dimitri van den Bergh (6-0), Rob Cross (6-2), Gerwyn Price (6-2) en Michael Smith (6-2) wisten hun partij te winnen.

Uitslagen

Laatste 16:
Danny Noppert 6-3 Brenton Lloyd
Dimitri van den Bergh 6-0 David Marland
Damon Heta 6-0 Joe Comito
Rob Cross 6-2 John Hurring
Gerwyn Price 6-2 Harley Kemp
Nathan Aspinall 5-6 Simon Whitlock
Peter Wright 6-2 Darren Penhall
Michael Smith 6-2 Mal Cuming

Kwartfinales:
Danny Noppert – Rob Cross
Gerwyn Price – Damon Heta
Dimitri van den Bergh – Simon Whitlock
Peter Wright – Michael Smith

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *