Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Deze Week: Augustus begint met vol programma

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 31: 1 Augustus – 7 Augustus.

Dinsdag 2 Augustus: European Tour Qualifiers 12 & 13
Tijd: 14.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Voor het grootste gedeelte van de profs is de zomerstop dichtbij, maar niet voordat er deze week nog een aantal toernooien worden gehouden. Op dinsdag vinden de laatste twee kwalificatietoernooien voor de European Tour plaats. De laatste kans dus voor spelers om nog enigszins kans te maken op het EK. Er worden dit jaar nog 4 ET-toernooien gespeeld, maar in Barnsley zal de druk nu het hoogst liggen. Vincent van der Voort, Jeffrey de Zwaan en Jermaine Wattimena hebben nog alle kans om het EK te halen, maar dan moet er nu wel echt gepresteerd worden.

Woensdag 3 Augustus – Vrijdag 5 Augustus: Players Championship 22 t/m 24
Tijd: 13.00
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect.com

Ook qua Players Championships lijkt het einde van het jaar steeds dichterbij te komen. Met nog drie toernooien deze week komt het totaal al op 24: na de zomerstop worden er zo nog maar zes toernooien uit deze reeks gehouden. Hoe dichter de eindstreep nadert, hoe belangrijker de resultaten worden: niet alleen de Players Championship Finals, maar ook het WK staat op het spel. Michael van Gerwen neemt even een weekje rust, maar de andere Nederlandse toppers staan wel aan de start. Gian van Veen gaat zelfs zijn debuut maken, al mag hij (tot nu toe) alleen toernooi 24 spelen.

Zaterdag 5 Augustus: World Series of Darts Finals Qualifier
Tijd: 13.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

De vijfdaagse in Barnsley wordt afgesloten met het kwalificatietoernooi voor de World Series of Darts. Er zijn maar liefst acht plekken te veroveren voor het eindtoernooi in Amsterdam: veel Nederlanders hopen een plekje te veroveren voor dit toernooi in eigen land. Ook Danny Noppert is tot dit kwalificatietoernooi veroordeeld. Ondanks het winnen van de UK Open gunde de PDC hem geen startbewijs in zijn thuisland. De Fries zal er op gebrand zijn het ongelijk van de PDC te bewijzen, terwijl ook spelers als Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort graag een ticket zouden willen winnen.

WDF Weekend

3 – 6 Augustus: Australian Darts Open
5 – 7 Augustus: Antwerp Open
5 – 7 Augustus: Belgium Open
7 Augustus: Pacific Masters

Naast het WK, de World Masters en de Dutch Open kent de WDF dit jaar nog een toernooi in de categorie ‘Platinum’: de Australian Darts Open. 24 spelers, waaronder Jelle Klaasen, strijden ‘Down Under’ voor deze titel. Op de zondag staat er nog een ‘Open’ op het programma, in de categorie ‘Zilver’. Een stuk dichterbij huis staan er ook twee toernooien in de categorie ‘Zilver’ op het programma: in Antwerpen zijn er genoeg Nederlanders onder de deelnemers.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *