Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
WK Darts 2022

Deze Week: December is WK-maand

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 48: 27 November – 3 December.

Maandag 26 November: Tour Card Holder Qualifier
Tijd: 13.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Nog 19 dagen tot het PDC WK: voordat de loting kan worden voltrokken zijn er nog vier plekken die moeten worden gevuld. Op de Tour Card Holder Qualifier strijden 60 spelers om een startbewijs voor ‘Ally Pally’. Onder hen bevinden zich 13 Nederlanders: onder andere Vincent van der Voort, Martijn Kleermaker, Jeffrey de Zwaan en Danny Jansen hopen zich nog te plaatsen voor het grootste toernooi van het jaar. Ook Mervyn King en Mensur Suljovic, normaal gesproken zekerheidjes op het WK, moeten vol aan de bak, terwijl de rest van de spelers ook op een goede dag hoopt.

Maandag 26 November: Loting PDC WK
Tijd: 17.30
Waar te volgen: Viaplay

Nadat de laatste vier plekken op het WK zijn ingevuld, wordt op maandagmiddag ook meteen de loting voltrokken. Sowieso twaalf Nederlanders zullen met extra interesse kijken, terwijl er mogelijk ook nog landgenoten zich door de Tour Card Holder Qualifier heen werken. Het balletje met de naam ‘Luke Littler’ zal voornamelijk op worden gelet: niemand wil de kersverse wereldkampioen bij de jeugd loten. Eén ding is zeker: de WK-koorts kan vanaf vandaag beginnen.

Zaterdag 2 December – Zondag 3 December: WDF WK
Tijd: 14.00 & 20.00
Waar te volgen: WDF Youtube

In de maand december wordt vanaf dit jaar extra veel gedart. De WDF verplaatste zijn WK van het begin van het jaar naar het einde, waardoor er in de laatste maand van het jaar twee WK’s op het programma staan. In het openingsweekend komen er meteen zes Nederlanders in actie. Aletta Wajer debuteert op zaterdagavond tegen Paula Jacklin, waarna Arjan Konterman vier wedstrijden later in actie komt tegen Danny Porter. Moreno Blom (tegen Gabor Takacs), Priscilla Steenbergen (tegen Kym Mitchell) en Jarno Bottenberg (tegen Jamie Lewis) betreden op zondagmiddag het podium, terwijl Dennie Olde Kalter de zondagavond afsluit tegen Antony Allen.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *