Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Luke Humphries - Players Championship Finals 2023

Michael van Gerwen geeft het helemaal weg, Humphries wint Players Championship Finals

Luke Humphries heeft de Players Championship Finals gewonnen. Humphries maakte een 9-5 achterstand helemaal goed, omdat Van Gerwen stilviel. Van Gerwen gooide nog wel een 9-darter in de eerste sessie. Lees hier alles over de wedstrijd.

9-darter Michael van Gerwen

De eerste sessie leverde gelijk spektakel op met hoge finishes, een 9-darter maar ook missers. De eerste sessie ging in naar Van Gerwen met 3-2. Humphries won nog wel de eerste leg met een 130-finish, Van Gerwen antwoordde met een 126-finish voor 1-1. Vervolgens in de derde leg kreeg Van Gerwen drie pijlen op de break, maar hij miste. Humphries wist vervolgens niet te breken in de vierde leg, hij miste hier een pijl. In de vijfde leg was het spektakel compleet. Van Gerwen startte de leg met twee 180’ers. Vervolgens gooide Van Gerwen de 141-finish voor de break en de 9-darter!

Van Gerwen neemt steeds meer marge

Ook de tweede sessie was voor Van Gerwen. In de eigen legs was Van Gerwen moeilijk te breken en hij werd dus ook niet gebroken. In de negende leg kreeg Van Gerwen een pijl om twee breaks voorsprong te pakken vanaf 170. De eerste twee trippels zaten er alweer in, maar hij miste de bull op een haar na. In de tiende leg kreeg Humphries zijn kans om te breken. Vanaf 106 kreeg Humphries een pijltje op D18, maar ook hij miste. Van Gerwen sloot de leg af met een 74-finish en een flinke kreet.

In de derde sessie wist Van Gerwen het gat te slaan. Gelijk in de eerste leg miste Humphries de bull vanaf 164, Van Gerwen profiteerde met een 90-finish. De break werd ook verzilverd en zo was de marge twee breaks. In de veertiende leg wist Van Gerwen ook nog een 10-darter te gooien voor de 9-5 en zo lijkt de slag geslagen. Humphries wist zijn eigen leg nog wel te houden.

Humphries komt helemaal terug

In de laatste sessie wist Humphries gelijk te breken omdat Van Gerwen niet in vijf beurten uit was. De break werd ook verzilverd en zo kwam Humphries dichterbij. In de achttiende leg gooide Humphries ook nog eens 142 uit voor de 9-9. In drie legs wordt bepaald wie het toernooi wint. Van Gerwen viel scorend helemaal stil en Humphries pakte zo de eerste van de drie legs. Wanneer Van Gerwen acht pijlen mist om een beslissende wedstrijd af te dwingen, pakt Luke Humphries het toernooi.

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Michael van Gerwen geeft het helemaal weg, Humphries wint Players Championship Finals