Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dartbord Euro Tour

Deze Week: European Tour mag weer los

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 39: 21 September – 27 September.

Vrijdag 25 September – Zondag 27 September: European Tour 2 Hildesheim
Tijd: 13.00 middagsessies, 19.00 avondsessies
Waar te volgen: PDC.tv, live.dartsdata

Op 1 maart versloeg Gerwyn Price Michael Smith in de finale van European Tour 1. Nu, 6 en een halve maand later, staat dan eindelijk de tweede European Tour van het jaar op het programma. Naar alle waarschijnlijkheid komen hier nog twee bij, zodat het totaal op vier komt. In Hildesheim begint de herstart dus, met op dit moment vijf Nederlanders aan de start. Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena als geplaatste spelers, Jeffrey de Zwaan, Ron Meulenkamp en Danny Noppert stromen een ronde eerder in. Niels Zonneveld had zich ook geplaatst, maar geeft de voorkeur aan de Development Tour. Kan Gerwyn Price zijn zegereeks behouden en zijn tweede European Tour van het jaar pakken?

Vrijdag 25 September – Zondag 27 September: Development Tour 5 t/m 10
Tijd: 11.30 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Lang was onduidelijk of er dit jaar nog überhaupt een Development Tour zou worden gehouden. Een Pro Tour organiseren in een bubbel kan wel, maar een grote verzameling van jeugdspelers van over heel de wereld leek al een stuk lastiger. Toch is het de PDC gelukt, en dit weekend staan de laatste 6 toernooien op het programma, met veel om voor te spelen. Zo worden er Tour Cards en WK-plekken uitgedeeld aan de beste twee spelers, mogen de beste acht volgend jaar naar de UK Open en wordt ook het deelnemersveld voor het jeugd WK bepaald. Wat kunnen de Nederlanders? Berry van Peer en Niels Zonneveld staan er goed voor.

Zaterdag 26 September – Zondag 27 September: CDC Canadian Tour 1 t/m 4
Tijd: 18.00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

De originele opzet van de CDC werd al snel afgeblazen, omdat dit zeker niet haalbaar was. Er is hiervoor een goed alternatief gevonden. Dit weekend komen de Canadese spelers samen in Woodstock om uit te gaan maken wie er naar het WK mag. De beste speler over deze vier toernooien mag zich op gaan maken voor een reis naar Londen in december. Ook wordt er gestreden om een plek op de World Cup naast Jeff Smith. Matt Campbell heeft hiervoor de beste papieren in handen.

Image courtesy of FOTO: Sven Mandel
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *