Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Dirk van Duijvenbode - World Matchplay 2023

Deze Week: Internationale invasie in Amsterdam

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 37: 11 September – 17 September.

Vrijdag 15 September – Zondag 17 September: World Series of Darts Finals
Tijd: 19.00, Zondagmiddag 13.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata.com

Het is de laatste jaren een zekerheidje: de World Series of Darts Finals in Nederland. Net als vorig jaar is de AFAS Live het decor van het finaletoernooi van de World Series of Darts. Naast Michael van Gerwen als geplaatste speler zijn ook Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode en Raymond van Barneveld van de partij, waardoor er voor het thuispubliek genoeg is om voor te juichen. Van Duijvenbode kwam vorig jaar maar net tekort tegen Gerwyn Price in de finale en zal dus maar al te graag nu wel de eindzege pakken.

Zaterdag 16 September – Zondag 17 September: Women´s Series 17 t/m 20
Tijd: 11.00
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect.com

Ook op de Women’s Series komt het einde van het jaar langzaam in zicht. Nog twee weekenden zijn er te spelen: de eerste staat deze week op de planning. Dat Beau Greaves verreweg de beste is, is al duidelijk, maar de strijd achter haar is nog wel spannend. Mikuru Suzuki en Fallon Sherrock bezetten op dit moment de WK-plekken, terwijl het Suzuki is die virtueel op de Grand Slam of Darts staat. Aileen de Graaf, Noa-Lynn van Leuven én Priscilla Steenbergen kenden het vorige weekend een goede start richting de Women’s World Matchplay van volgend jaar op hopen die lijn door te trekken.

Zaterdag 16 September – Zondag 17 September: DPA Tour 22 t/m 25
Tijd: 3.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

In bijna alle competities van de PDC is er nog spanning, maar bij de DPA is die er al een tijdje uit. Darren Penhall heeft zich al behoorlijk lang verzekerd van een plek op het WK, en veel verder dan wat prijzengeld valt er nu niet meer te behalen. De DPA Tour komt dit weekend dan ook eindelijk aan zijn einde.

WDF Weekend

15 – 17 September: British Open & British Classic (UK)
15 – 17 September: Witch City Open (USA)
16 – 17 September: North Queensland Classic (AUS)
16 September: Auckland Open (NZL)

Een druk weekend voor de boeg bij de WDF. Maar liefst vijf toernooien staan er op de planning, waarvan er drie in de categorie ‘Zilver’ vallen. Alleen in Australië en Nieuw-Zeeland wordt er in een categorie lager gespeeld: Brons.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *