Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Dutch Darts Championship 2023

PDC Kalender 2024: Euro Tour in Nederland verhuist naar Rosmalen

De PDC heeft maandagmiddag de kalender voor 2024 bekend gemaakt. De PDC zal in totaal drie keer de reis gaan maken naar Nederland. Lees hier wanneer en waar dat is.

De Premier League en de World Series of Darts Finals keren zoals afgelopen jaren ‘gewoon’ terug op de kalender op dezelfde locatie. De twaalfde speelronde van de Premier League zal op donderdag 18 april plaatsvinden in Rotterdam Ahoy. Van 13 t/m 15 september zal de World Series worden afgesloten met het eindtoernooi in AFAS Live in Amsterdam.

Ook keert de European Tour terug in Nederland. Waar het Dutch Darts Championship vorig jaar nog werd gespeeld in Leeuwarden, zal het in 2024 in het weekend van 24 t/m 26 mei worden afgewerkt in Rosmalen. In welke accomodatie dit zal worden gespeeld, is nog niet bekend gemaakt door de PDC.

Players Championships

De 30 Players Championships zullen vanaf volgend jaar alleen doordeweeks worden afgewerkt. De Pro Tour-weekenden zullen dus verdwijnen. Voor spelers die naast het darten ook nog een baan hebben zal het een moeilijke keuze worden. Of de PDC het prijzengeld voor de vloertoernooien gaat verhogen of een minimum inkomen gaat regelen voor de spelers is tot zover nog niet bekend gemaakt.

European Tour

Net als in 2023 staan er aankomend jaar 13 European Tours op het programma. Voor het eerst zullen er twee Euro Tours worden gespeeld in België, één in Wieze en één in Antwerpen. Daarnaast maakt ook Zwitserland zijn debuut, in het weekend van 27 t/m 29 september komt de PDC Europe op bezoek in Basel.

Premier League

De Premier League zal in 2024 op 1 februari van start gaan. In het weekend daarop staat The Masters gepland, wat betekent dat een verrassende winnaar van The Masters niet de Premier League in gaat. Dit was de afgelopen drie jaar wel het geval met Jonny Clayton, Joe Cullen en Chris Dobey.

Meer weten over de kalender van 2024, klik dan hier.

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *