Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Fallon Sherrock - Women's World Matchplay 2023

Deze Week: Keert Fallon Sherrock terug op WK?

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 41: 9 Oktober – 15 Oktober.

Dinsdag 10 Oktober – Woensdag 11 Oktober: PDC Europe Super League Qualifier
Tijd: 10.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Qua naam klinkt het heel internationaal, maar bij de PDC Europe Super League zijn ook dit jaar alleen maar Duitsers welkom. In november levert het eindtoernooi een deelnemer aan het WK op: deze week worden de laatste zes startbewijzen voor dit toernooi verdeeld. Bekende namen als Max Hopp, Lukas Wenig en Niko Springer zijn al verzekerd van een plek, maar voor de minder bekende spelers is dit een uitgelegen mogelijkheid om het op te mogen gaan nemen tegen de beste spelers uit Duitsland.

Vrijdag 13 Oktober – Zondag 15 Oktober: German Darts Championship, European Tour 13
Tijd: 13.00 Middag, 19.00 Avond
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Het jaar is voorbij gevlogen: dit weekend staat alweer het laatste European Tour-toernooi van 2023 op het programma. In Hildesheim worden er naast de hoofdprijs van 30.000 pond ook de laatste plekken op het EK verdeeld. Met Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode en Gian van Veen zijn al vier van onze landgenoten zeker van dit toernooi. Alle vier komen ook dit weekend in actie, terwijl Jelle Klaasen, Vincent van der Voort en Danny Jansen ook aan de oche verschijnen. Kersvers winnaar van de World Grand Prix, Luke Humphries, is ook van de partij.

Zaterdag 14 Oktober – Zondag 15 Oktober: Women´s Series 21 t/m 24
Tijd: 11.00
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect.com

Ook aan de Women’s Series 2023 komt dit weekend een einde, en ook hier is er nog genoeg om voor te spelen. Nog twee WK-plekken zijn er te verdelen: Mikuru Suzuki en Fallon Sherrock hebben een ruime voorsprong op Lisa Ashton, maar zeker van een terugkeer naar ‘Ally Pally’ zijn ze nog niet. Suzuki en Sherrock zijn daarnaast in een strijd verwikkeld om een plek op de Grand Slam. Met nog vier toernooien te gaan heeft de Japanse een voorsprong van 2200 pond, maar met een goed weekend zou Sherrock haar nog voorbij kunnen steken.

Zaterdag 14 Oktober – Zondag 15 Oktober: CDLC Tour 3 & 4s
Tijd: 15.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

In Costa Rica werd de eerste editie van de CDLC Tour succesvol afgetrapt door twee spelers uit Guyana: Sudesh Fitzgerald en Norman Madhoo. Beide mannen wonnen een toernooi en lijken daardoor de grootste kanshebbers op het WK-ticket. Fitzgerald leidt de dans na twee toernooien: vorig jaar overleefde hij een levensbedreigend ongeluk, dit weekend heeft hij de kans terug te keren op het PDC WK.

WDF Weekend

11 – 15 Oktober: Malaysian Open & Johor Open
13 – 14 Oktober: Hedgehog Hellraiser (USA)
14 – 15 Oktober: Bunbury Classic & Pit to Port Classic (AUS)

De WDF werkt ook langzaam richting het WK toe. Met nog 11 toernooien te gaan tot de cut-off begint de spanning nu ook toe te nemen. Dit weekend staan er maar liefst vijf toernooien op de planning. In Australië staan er twee toernooien in de categorie ‘Zilver’ op de agenda, terwijl in Maleisië twee keer in de categorie ‘Brons’ wordt gedart. In de Verenigde Staten gaat het om één toernooi in de categorie ‘Brons’.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *