Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Aileen de Graaf

WDF Weekoverzicht: De Graaf wint in Brugge, Baetens dubbelslag

Afgelopen weekend stonden er twee ‘Silver’-toernooien op het programma in België op het WDF-circuit. Ook in Australië werd er gesteden om WDF-punten. Lees hier meer.

Bruges Open

Zaterdag kwamen 288 heren, 60 dames, 34 jongens en 11 meisjes af op het ‘Silver’-toernooi in Brugge. Bij de heren wist Andy Baetens zijn titel met succes te verdedigen. Met overwinningen op Johnny Haines in de kwartfinales en op Thibault Tricole in de halve finale bereikte hij de finale. In de finale trof hij de Australiër Brandon Weening. Hij bleef nog een week in Europa, nog een succesvolle World Cup in Denemarken.

‘The Python’ begon ook sterk aan de finale, met finishes van 64 en 121 kwam hij op een 2-0 voorsprong. Door meerdere missers op de dubbel van Weening, kon Baetens de stand gelijk trekken naar 2-2. Daarna gingen er twee legs met de darts mee. In leg 7 stond Weening na 12 pijlen op dubbel 18 te wachten, maar kreeg geen kans meer. Baetens produceerde een 136-finish voor de break om 4-3 voor te komen. De Belg maakte het in zijn eigen leg zelf af, met een 94-finish won hij de Belfry Open voor de tweede keer op een rij.

Bij de dames maakte Aileen de Graaf haar favorietenrol waar. De Nederlandse was de nummer één geplaatste en bereikte de finale, waarin ze Kirsty Hutchinson trof. Nadat de start gelijk opging, was het De Graaf die drie legs op een rij won voor haar tweede titel van het jaar. De jeugdtitels gingen naar de Belg Matteo Gesquière en de Engelse Paige Pauling.

Heren finale
Andy Baetens 5-3 Brandon Weening

Dames finale
Aileen de Graaf 5-2 Kirsty Hutchinson

Jongens finale
Matteo Gesquière 4-1 Rune van Damme

Meisjes finale
Paige Pauling 4-0 Jana Leys

Belfry Open

Zondag stond er in Brugge opnieuw een toernooi in de categorie ‘Silver’ op het programma. Een totaal van 282 heren, 60 dames, 29 jongens en 12 meisjes deden een gooi naar de titels. Bij de heren was het opnieuw Andy Baetens die domineerde. Opnieuw haalde hij de finale, nadat hij in de halve finales te sterk was voor Shaun McDonald. In de finale trof hij een Nederlander, Kristiaan de Boer.

Baetens begon voortvarend aan de finale, de eerste leg werd met een 11-darter binnengehaald. De Boer antwoordde prima, met een 16-darter kwam hij op 1-1. Daarna ging de versnelling aan bij de Belg, met legs in 14 en 13 pijlen maakte Baetens het eerste verschil; 3-1. De Boer brak vervolgens wel meteen terug naar 3-2, maar verder kwam de Noord-Hollander niet. Met een 16- en 13-darter trok ‘The Beast’ de partij naar zich toe en eindigde de finale op een gemiddelde van 102,93!

Bij de dames zagen we een herhaling van de finale van zaterdag, Aileen de Graaf en Kirsty Hutchinson stonden opnieuw tegen over elkaar. Dit keer moest er een beslissende leg aan te pas komen. De Graaf kreeg vier matchdarts, maar werden allemaal gemist. Hierdoor kon Hutchinson via dubbel 10 toch haar revanche pakken en greep ze haar eerste titel van het jaar. De jeugdtoernooien werden gewonnen door Nicolas Lauwerijns en Paige Pauling.

Heren finale
Andy Baetens 5-2 Kristiaan de Boer

Dames finale
Kirsty Hutchinson 5-4 Aileen de Graaf

Jongens finale
Nicolas Lauwereins 4-1 Demi Sijbrands

Meisjes finale
Pauge Pauling 4-0 Aurelie d’Hondt

Geelong Dart Club Classic 

In Geelong stond afgelopen zondag een WDF-toernooi in de categorie ‘Bronze’ op het programma. Een totaal van slechts 41 heren, 17 dames en 11 jeugdspelers streden om de titels.

Bij de heren was Danny Porter de nummer één geplaatste speler, die nog altijd in de race is om één van de laatste WDF WK-startbewijzen. Porter bereikte ook de finale, nadat hij Karl Schaeffer met 6-5 had verslagen in de halve finales. In de finale trof hij de verrassende Dylan Oaff. Hij kwam in de kwartfinales terug van een 4-1 achterstand om met 5-4 te winnen. In de finale liet Oaff zijn klasse zien. Nadat Porter de eerste leg won, wist Oaff 6 legs op een rij te winnen. Porter deed in leg 8 nog wel iets terug door in 19 pijlen op 6-2 te komen, maar een leg later maakte Oaff het in 17 darts af; 7-2. Oaff won zo zijn allereerste WDF-titel.

Bij de dames won Kate Gifford ook haar allereerste WDF-titel uit haar carrière. De Australische versloeg Jade Lock met duidelijke cijfers in de finale; 6-0. Het jeugdtoernooi werd gewonnen door Andrew Nielsen.

Heren
Halve finales
Danny Porter 6-5 Karl Schaeffer
Dylan Oaff 6-2 Jackson Viccars

Finale
Dylan Oaff 7-2 Danny Porter

Dames
Halve finales
Kate Gifford 5-1 Donna Barrington
Jade Lock 5-1 Kody Lane

Finale
Kate Gifford 6-0 Jade Lock

Jeugd finale
Andrew Nielsen 2-0 Caitlynn Ainsworth

Image courtesy of FOTO: NDB Darts / Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *