Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Paul Lim

Deze Week: Legendes komen naar Assen

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 49: 5 December – 11 December.

Donderdag 8 December – Zondag 11 November: WDF World Masters
Tijd: 11.00 donderdag/vrijdag, 14.00 zondag
Waar te volgen: WDF Youtube, tv.dartconnect.com

John O’Shea en Lisa Ashton werden in 2019 de laatste winnaars van de World Masters, deze week krijgen ze eindelijk een opvolger. In de Bonte Wever in Assen vindt de eerste editie van dit prestigieuze toernooi sinds het einde van de BDO plaats. Over het prijzengeld (dat flink zakte in vergelijking met vorige edities) is al veel gezegd, maar toch komen er genoeg grote namen naar ons land. Neil Duff en Beau Greaves, de wereldkampioenen bij de WDF, komen in actie, terwijl ook spelers als Jelle Klaasen, Thibault Tricole en Paul Lim aan de oche verschijnen. Op de donderdag staat de groepsfase op het programma, waarna op de vrijdag een groot gedeelte van de knock-out fase wordt gespeeld. Op de zondag spelen de mannen de kwartfinales tot en met de finale, de vrouwen spelen de halve finales en finale.

Zaterdag 9 December: WDF World Open
Tijd: 11.00
Waar te volgen: WDF Youtube, tv.dartconnect.com

Als aanvulling op de World Masters organiseert de WDF op de zaterdag nog een open-toernooi: de World Open. Het deelnemersveld zal grotendeels overlappen met de World Masters, al mogen aan dit toernooi ook spelers meedoen die zich niet voor dat eerste toernooi plaatsten. Als afsluiter voor dit grote darts-weekend wordt er op maandag daarnaast ook nog gespeeld: in het kwalificatietoernooi voor het WK worden nog tickets verdeeld voor het toernooi op Lakeside (datum nog onbekend).

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *