Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Wesley Plaisier - German Darts Open 2023

Deze Week: Nederland op medaillejacht in Esbjerg

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 39: 25 September – 1 Oktober.

Dinsdag 26 September – Zaterdag 30 September: WDF World Cup
Tijd: Woensdag 10.00, Rest van de week 11.00
Waar te volgen: YouTube, tv.dartconnect.com

Door Covid-19 duurde het even, maar na vier jaar keert één van de meeste iconische darttoernooien weer terug: de WDF World Cup. Vijf dagen lang strijden in Denemarken spelers uit 49 landen voor de titels in maar liefst elf categorieën. Het Nederlandse team gaat op jacht naar meerdere medailles: met meerdere sterke spelers lijken ze in veel categorieën kanshebbers. Bij de mannen verdedigen Jelle Klaasen, Berry van Peer, Wesley Plaisier en Ryan de Vreede de Nederlandse eer, bij de vrouwen gaan Aileen de Graaf, Noa-Lynn van Leuven, Aletta Wajer en Anca Zijlstra op jacht naar medailles. Bradley van der Velden en Pim van Bijnen spelen bij de jongens, terwijl Daphne Camijn en Chantal Tessin het Nederlandse team compleet maken.

Woensdag 27 September – Vrijdag 29 September: Players Championship 22, 23 & 24
Tijd: 14.00
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect.com

Met de World Grand Prix in aantocht heeft de PDC deze week drie Players Championship-toernooien ingepland: een ideale voorbereiding voor de spelers die nog even aan het vertrouwen willen werken. Een aantal spelers hebben dat ook zeker nodig: mannen als Peter Wright en Dimitri van den Bergh zitten niet in de beste fase van hun carrière. Vanuit Nederlands oogpunt zal Gian van Veen het chagrijn van het missen van de World Grand Prix van zich af willen spelen, terwijl Raymond van Barneveld op zoek is naar de goede vorm. Met het WK aan de horizon gaan de toernooien ook steeds zwaarder tellen: de spelers die nu nog op het randje van ‘Ally Pally’ staan hebben de resultaten hard nodig.

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *