Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Mervyn King - Zwaantje Masters 2023

Mervyn King mist de vriendschap op de tour: ‘Het is zo enorm serieus’

Mervyn King is bezig met een slecht jaar en lijkt in jaren het PDC WK te gaan missen. Tijdens het Zwaantje Masters sprak Darts Actueel met ‘The King’.

King was op het afgelopen WK nog als 27ste geplaatst, op dit moment is hij gezakt naar plaats 34. Op de geschoonde wereldranglijst (na het WK) staat de Engelsman zelfs op plaats 59, wat zijn tourkaart enigszins in gevaar brengt. King wist zich dit jaar voor geen enkele Euro Tour te plaatsen en kwam op de vloer pas één keer langs de tweede ronde. Hierdoor heeft King pas 7250 pond binnen geharkt op weg naar het WK. In de laatste 9 vloertoernooien moet hij een ruime achterstand zien goed te maken.

Tijdens het Zwaantje Masters reageerde King tegenover Darts Actueel-verslaggever Mike Hooiveld: “Wanneer je daalt, is er maar één weg en dat is naar boven. Ik ben hier niet om gewoon deel uit te maken van het deelnemersveld. Mijn doel is om te winnen. Mijn plan is nergens anders heen te gaan dan waar ik momenteel ben, op de tour blijven en weer stijgen.”

Vriendschap

Tijdens het Zwaantje Masters was King in het gezelschap van oudgedienden zoals Colin Lloyd en Wayne Mardle. King liet weten dat hij beide spelers erg mist op de tour, omdat het nu allemaal zo serieus is geworden.

“Dit is fantastisch om hier te zijn, ik geniet er echt van. Ik vertelde Colin en Wayne eerder op de dag dat ik hun miste op de tour. Het is niet meer dat er zo veel gelachen wordt, het is zo enorm serieus. Het is niet langer zo’n vrolijke boel; de sfeer is serieuzer geworden. Je moet wel vastberaden zijn in wat je doet, anders word je overweldigd. Af en toe moeten je gewoon samen lachen en grappen maken, en zonder hen gebeurt dat gewoon niet.”

“Er is niet veel aan zo, ik mis de vriendschap. Zonder lachen en grappen maken, krijg je spelers die hun focus verliezen in wat ze doen. Het is belangrijk om te genieten van wat je doet“, aldus King die een tip heeft voor zijn collega’s op de tour.

Liefde

Op de vraag of ‘The King’ nog wel plezier in het spelletje heeft, is hij erg duidelijk: “Ik hou nog steeds enorm veel van het spelletje. Als ik er niet meer van hield, dan had ik allang niet meer gespeeld. Het zit in mijn bloed, het is wat ik doe.”

Bekijk hieronder het complete interview.

Image courtesy of FOTO: Wouter Bijnen / Zwaantje Masters
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Mervyn King mist de vriendschap op de tour: ‘Het is zo enorm serieus’