Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Ross Smith - European Championship 2022

Deze Week: wordt EK wéér toernooi vol verrassingen?

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 43: 23 Oktober – 29 Oktober.

Donderdag 26 Oktober – Zondag 29 Oktober: European Championship
Tijd: ´s avonds 19.00, zaterdag/zondagmiddag 13.00
Waar te volgen: Viaplay, www.pdc.tv/live-scores

Dertien toernooien lang is er op de European Tour gestreden voor een plek op het European Championship. Vijf Nederlanders verzekerden zich van een plek in Dortmund en mogen het deze week laten zien op het podium. Gian van Veen bekroonde zijn spectaculaire jaar met een debuut op dit toernooi: de 21-jarige neemt het in ronde één op tegen Damon Heta. Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode én Raymond van Barneveld verschijnen ook aan de oche, terwijl Ross Smith zijn titel gaat verdedigen. De Engelsman won vorige week nog een Players Championship-toernooi: kan hij wederom stunten?

Zaterdag 28 Oktober – Maandag 30 Oktober: Challenge Tour 20 t/m 24
Tijd: 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Voor Berry van Peer komt dit weekend normaal gesproken de bevestiging van wat er al even aan zat te komen: een tourkaart en WK-plek liggen voor het oprapen. ‘Bionic’ heeft met nog vijf Challenge Tour-toernooien te gaan een ruime voorsprong op de rest van het veld, waardoor ook een plek op de Grand Slam of Darts binnen handbereik ligt. Christian Kist neemt op dit moment nog plek twee in: ‘The Lipstick’ heeft zich via de Pro Tour al verzekerd van het WK, maar wil nog wel graag een tourkaart winnen. Cameron Crabtree en Owen Bates lijken zijn grootste concurrenten, al zullen er nog wel meer kapers op de kust zijn.

Zaterdag 28 Oktober: India Qualifier
Tijd: 14.00
Waar te volgen: www.dartsactueel.nl

Ook in India is er dit weekend een WK-ticket te verdienen. Nitin Kumar werd dit jaar de eerste speler uit het land die een titel op de Asian Tour greep, maar in eigen land krijgt hij stevige concurrentie van Prakash Jiwa. De in Engeland wonende Indiër won het kwalificatietoernooi vorig jaar en reist dit keer met hetzelfde doel af naar het oosten.

WDF Weekend

27 – 29 Oktober: Hungarian Classic & Hungarian Masters

Voor de WDF breekt een allesbeslissend weekend aan: in Hongarije staan de laatste twee toernooien op de planning die meetellen voor het WK van dit jaar. Voor de vrouwen ligt het deelnemersveld al even vast, maar bij de mannen is na dit weekend bekend wie de zes vrijgekomen plekken (meerdere spelers kozen voor het PDC WK) innemen. Met toernooien in de categorie ‘Zilver’ en ‘Brons’ is de laatste kans aangebroken om Lakeside nog te halen.

Image courtesy of FOTO: Karim Rahnama (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *