Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Luke Humphries - European Darts Matchplay 2023

Doemscenario herhaalt zich: Van Duijvenbode mist matchdarts, Humphries wint

Luke Humphries heeft in Trier de European Darts Matchplay op zijn naam geschreven. Voor Dirk van Duijvenbode zal het een finale worden om snel te vergeten: de Nederlander miste vier matchdarts.

Aan al het mooie komt een eind: de European Darts Matchplay zal de boeken ingaan als één van de beste European Tour-toernooien ooit, als we kijken naar het niveau van de afgelopen dagen. De twee finalisten hebben daar flink aan bijgedragen. De nummers één en twee van de plaatsingslijst, Luke Humphries en Dirk van Duijvenbode, mochten om de titel gaan strijden. In de eerste legs leek het bij Humphries het makkelijkste te gaan, maar het was Van Duijvenbode die brutaal de leiding nam. Nadat beide mannen hun eerste leg hadden gehouden vond de Nederlander een 127-finish voor de break. Doordat hij een leg later Humphries ook nog twee pijlen op de dubbels zag missen, kon hij de stand op 3-1 brengen.

Kostbare missers voor Van Duijvenbode

De kans op 4-1 kreeg hij daarna al helemaal in de schoot geworpen. Dit cadeautje pakte hij echter niet uit: vier kansen op de dubbels werden verprutst. Een leg later miste de Nederlander er weer drie, waardoor de stand op 3-3 kwam. ‘Aubergenius’ kende zo al snel een wedstrijd met hoogte- en dieptepunten. Hij wist namelijk meteen terug te breken met een sterke 100-finish, maar een leg later werden er weer te veel dubbels gemist waardoor Humphries terug kon slaan.

Doemscenario herhaalt zich

Met een 17-darter nam Humphries voor het eerst deze wedstrijd de leiding. Van Duijvenbode moest nu in de achtervolging, en met een 13-darter lukte dit uitstekend. Uit het niets toverde hij daarna weer wat wonderlijks uit de hoge hoed: met een 161-finish vond hij een break om op 6-5 te komen. Eindelijk wist hij dit ook op te volgen met het houden van zijn eigen leg, waardoor hij op matchpoint kwam. Eerder dit jaar ging het vanaf dit punt mis tegen Gerwyn Price, en ook nu veranderde deze wedstrijd van de hemel in de hel. Nadat de Nederlander twee wedstrijdenpijlen miste, zorgde Humphries ervoor dat er een beslissende leg kwam. De Engelsman gaf Van Duijvenbode hierin nog eens de kans om de zege te pakken, maar ook nu gingen twee pijlen niet in de benodigde dubbel. Humphries liet hierna zijn kans niet liggen: ‘Cool Hand Luke’ is koning in Trier.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Dirk van Duijvenbode: 91.06 / 25.9%
Luke Humphries: 93.27 / 29.6%

Image courtesy of FOTO: Chris Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Doemscenario herhaalt zich: Van Duijvenbode mist matchdarts, Humphries wint