Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dave Chisnall - Baltic Sea Darts Open 2023

Eerste editie Baltic Sea Darts Open prooi voor Dave Chisnall

Dave Chisnall heeft in Kiel de eerste editie van de Baltic Sea Darts Open op zijn naam geschreven. In de finale was hij te sterk voor Luke Humphries: 8-5.

Blauw tegen geel: Luke Humphries en Dave Chisnall mochten het eerste European Tour-toernooi van 2022 afsluiten. Humphries won in 2022 vier van deze titels, Chisnall één: een finale winnen is beide mannen dus niet vreemd. Toch leek het alsof Humphries weer even moest wennen. In leg één miste hij meteen drie pijlen op de dubbels, waarna hij ook in de twee legs erna Chisnall in de wedstrijd hielp. Met een 18-darter kwam hij dan eindelijk op het bord, waarna hij helemaal wakker leek te schieten. Met een 13-darter brak hij Chisnall, waarna een 12-darter (81-finish op de bull) hem zijn eigen leg opleverde.

Chisnall stopte de reeks van Humphries met een 16-darter, waarna hij de kans kreeg om zijn tegenstander te breken. Drie pijlen op de dubbels werden echter gemist, waardoor Humphries in de partij bleef. Toch werd het gat daarna twee legs: door een 12-darter op te volgen met een 13-darter zette ‘Chizzy’ de stand op 6-4. Een 16-darter volgde, waardoor de nummer 18 van de wereld de titel kon ruiken. Humphries stribbelde nog even tegen, maar een vierde European Tour-titel voor Chisnall werd een feit. Een 13-darter was het slotstuk van de eerste European Tour van het jaar.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Luke Humphries: 96.27 / 31.3%
Dave Chisnall: 101.31 / 26.7%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *