Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Liam Maendl-Lawrence

WDF Weekoverzicht: Duits succes in Slowakije

Afgelopen weekend kwam het WDF-circuit op bezoek in Slowakije. In het Oost-Europese landen stonden twee toernooien op programma, één in de categorie ‘Silver’ en één in de categorie ‘Bronze’. Lees hier er alles over terug.

Slovak Open

Zaterdag stond in Slowakije het ‘Silver’-gerankte Slovak Open op het programma. Een totaal van 543 heren, 68 dames, 61 jongens en 10 meisjes hadden zich ingeschreven voor het toernooi. Bij de heren behaalden 11 van de top 16 geplaatste spelers de laatste 32. Dit gold niet voor Sebastian Steyer, Barry Copeland, Mark Graham, Benjamin Pratnemer, Antony Allen en Ben Hazel. Voor de nummer één geplaatste Neil Duff, zat het toernooi erop bij de laatste 16, Michael Unterbuchner won met 4-1.

Een ronde later werd Unterbuchner verslagen, de Tsjech Vitezslav Sedlak versloeg de Duitser met 4-2. Ook moest er in de kwartfinales afscheid genomen worden van de nummer 2 geplaatste James Hurrell en de nummer 4 geplaatste Mark Barilli. In de halve finale versloeg de Duitse Liam Maendl-Lawrence met 4-0 Sedlak, terwijl Baetens de andere finalist werd door Mike Gillet met 4-2 uit te schakelen.

In de finale hielden beide heren hun eigen legs tweemaal. Bij een stand van 2-2 gooide Lawrence een belangrijke 70-finish uit en hield vervolgens zijn eigen leg voor een 4-2 voorsprong. Toch kwam Baetens ijzersterk terug, mede door een 121-finish brak hij terug naar 4-4 en moest er een beslissende leg aan te pas komen. Baetens kreeg één matchdart op dubbel 16 op een 63-finish, maar werd gemist. De 18-jarige Duitser pakte zijn moment, checkte 39 en schreef zo zijn allereerste WDF-titel bij de heren op zijn naam.

Bij de dames won de Duitse Irina Armstrong haar eerste WDF-titel in vier jaar. In de finale werd de Tsjechische Jitka Cisarova met 5-1 verslagen. Cisarova was in de halve finales nog te sterk voor de nummer één geplaatste Suzanne Smith. De jeugdtitels werden gewonnen door Andras Borbely en de WDF World Master bij de meisjes, Paige Pauling.

Heren
Halve finales
Liam Maendl-Lawrence 4-0 Vitezslav Sedlak
Andy Baetens 4-1 Mike Gillet

Finale
Liam Maendl-Lawrence 5-4 Andy Baetens

Dames
Halve finales
Jitka Cisarova 4-3 Suzanne Smith
Irina Armstrong 4-3 Lucia Jankovská

Finale
Irina Armstong 5-1 Jitka Cisarova

Jongens finale
Andras Borbely 4-0 Zsombor Baranyi

Meisjes finale
Paige Pauling 3-0 Sophie McKinlay

Slovak Masters

Zondag stond in Slowakije op dezelfde locatie een toernooi in de categorie ‘Bronze’ op het programma, het zogenaamde Slovak Masters. Hiervoor hadden 391 heren, 58 dames, 52 jongens en 9 meisjes zich ingeschreven.

Van de 8 geplaatste heren wisten er drie de laatste 32 niet te bereiken; Barry Copeland, Andy Baetens en Laszlo Kadar. De nummers 1 (Neil Duff), 2 (James Hurrell) en 4 (Mark Barilli) geplaatsten bereikten allemaal de kwartfinales. Echter was dit ook het eindstation voor Hurrel en Barilli, Benjamin Pratnemer en Ole Holtkamp waren te sterk. Beide heren vervolgden dit met een overwinning in de halve finales, waardoor ze tegenover elkaar kwamen te staan in de finale. Pratnemer versloeg het Hongaarse talent Levente Sarai met 4-3, terwijl Holtkamp met 4-2 Duff uitschakelde. Duff was in de kwartfinales verantwoordelijk van de uitschakeling van Liam Maendl-Lawrence (4-3).

In de finale moest er net als zaterdag een beslissende leg aan te pas komen. De ervaring van Pratnemer gaf de doorslag en pakte zo zijn zesde WDF-titel uit zijn carrière.

Bij de dames won Maud Jansson haar tiende WDF-titel uit haar carrière. In een spannende finale overleefde ze meerdere matchdarts van de Schotse Sophie McKinlay, waarna ze via dubbel 12 toch de titel naar zich toe trok. De jeugdtitels werden net als zaterdag gewonnen naar Andras Borbely en Paige Pauling.

Heren
Halve finales
Ole Holtkamp 4-2 Neil Duff
Benjamin Pratnemer 4-3 Levente Sárai

Finale
Benjamin Pratnemer 5-4 Ole Holtkamp

Dames
Halve finales
Maud Jansson 4-2 Jana Kanovska
Sophie McKinlay 4-3 Veronika Ihasz

Finale
Maud Jansson 5-4 Sophie McKinlay

Jongens finale
Andras Borbely 4-3 Balazs Szotak

Meisjes finale
Paige Pauling 3-2 Sophie McKinlay

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *