Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jerry Hendriks - Zwaantje Masters 2023

EXCLUSIEF – Jerry Hendriks kijkt uit naar MODUS Super Series debuut: ‘Een enorme eer’

Jerry Hendriks gaat aankomende week zijn debuut maken in de MODUS Super Series in Portsmouth. Voorafgaand sprak Darts Actueel-verslaggever Mike Hooiveld met de Limburger. Lees hier meer.

Jerry Hendriks, 34, stond al tweemaal op het PDC WK en werkt op dit moment als analist voor Viaplay tijdens de TV-toernooien van de PDC. Vanaf maandag staat ‘Electric’ weer zelf op het podium.

MODUS Super Series

Jerry Hendriks zal samen met Berry van Peer ADC Europe vertegenwoordigen in week 6 van de MODUS Super Series 5. Terwijl Van Peer als één van de favorieten voor de weektitel aan de week begint, zal het voor Hendriks aan het begin toch wel weer wennen zijn om op een podium te staan. Toch kijkt Hendriks er enorm naar uit:

“Ik heb er erorm veel zin in natuurlijk. Het wordt echt een geweldige ervaring. Ik heb allang niet meer op een podium gestaan, dus dat is wel iets waar ik naar uitkijk.”

Het was eigenlijk wel een verrassing toen ik benaderd werd door Vincent van der Voort en John Lokken of ik interesse had om mee te doen aan de Super Series. Ik ben een fanatiek darter met liefde voor de sport, dus om daar aan deel te nemen is wel een eer.”

Hendriks is samen met Van Peer in Groep A (maandag t/m woensdag) geplaatst samen met Robert Thornton, Adam Hunt, Thibault Tricole en Scott Winder. Een ijzersterke groep dus.

Tourkaarthouders

De MODUS Super Series wordt steeds populairder onder de amateurdarters en de fans. Hoe kijkt Hendriks hier tegen aan?

“Het is een goede springplank. Er mogen geen tourkaarthouders aan meedoen en de spelers die daar dus net onder vallen en geen tourkaart hebben, krijgen een kans om behoorlijk wat podiumervaring op te doen en wat wedstrijdritme op te bouwen tegen goede spelers. Al met als is het voor het amateurdarten erg goed.”

De MODUS Super Series is nu zo populair dat o.a. Chris Mason en Matthew Edgar pleiten voor dat tourkaarthouders buiten de top 64 ook een kans moeten krijgen om deel te nemen aan zo’n week om meer wedstrijdritme en podiumervaring op te doen. Hendriks is het hiermee wel eens:

“Ik denk van wel. We hebben een aantal spelers gezien die daar al een paar keer hebben gespeeld, zoals Luke Littler en Berry van Peer. Ze pakken waarschijnlijk allebei een tourkaart, maar hebben daar wel veel ritme opgedaan en zelfvertrouwen opgebouwd.”

Als je daar ook spelers kunt laten deelnemen die misschien niet in hun beste vorm verkeren, kunnen ze daar wel weer wat ritme oppikken. Dus ik zou zeggen aan de PDC-kant, laat de spelers buiten de top 64 ook toe.”

ADC Europe

ADC Europe is begin april 2023 gelanceerd en hebben tot nu toe al grote stappen gezet in het amateurdarten in Europa. Ze wezen spelers aan voor Series 4 en 5 van de MODUS Super Series, die mochten deelnemen in Portsmouth. Zo wisten Berry van Peer, Patrick van den Boogaard, Jeroen Mioch en Mareno Michels als ADC Europe-vertegenwoordiger een week te winnen. Vanaf Series 6 krijgt elke speler de kans om zich te kwalificeren. Is dit een goed idee, of moeten de aanwijsplekken ook blijven? Hendriks reageert:

“Ik denk dat het beste is dat ze een beetje een mix moeten hebben van het uitkiezen van spelers en extra kansen voor spelers die misschien niet direct in aanmerking zouden komen om zich zo te bewijzen via de rankingtoernooien. Dat is toch wel een goed initiatief. Op deze manier krijgt iedereen die de ambitie heeft, en die week na week naar de Super Series kijkt, de kans om zichzelf daarna toe te spelen.”

De eerste kwalificatietoernooien, de zogenaamde European Qualifier Tour, zijn al gepland. Op 8 oktober, 15 oktober, 12 november en 16 december zijn er in totaal 32 mogelijkheden om je te kwalificeren voor de MODUS Super Series. Als de tijd het toelaat zal Hendriks ook een poging wagen.

“Ja, als ik ruimte heb in mijn drukke schema, zal ik zeker spelen. Alles is afhankelijk van mijn drukke schema en mijn thuissituatie waar ik net een kindje heb gekregen. Rond die periode zullen er ook meer TV-toernooien zijn, waardoor ik voor Viaplay misschien iets meer moet werken. Als ik kan komen en kan meespelen, dan ben ik er zeker bij.”

Bekijk hieronder het complete interview terug.

Image courtesy of FOTO: Wouter Bijnen / Zwaantje Masters
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

EXCLUSIEF – Jerry Hendriks kijkt uit naar MODUS Super Series debuut: ‘Een enorme eer’