Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Stephen Bunting - German Darts Open 2023

Plaisier niet naar finale: Ratajski en Bunting strijden om titel in Jena

De finale van de German Darts Open is bekend. De Pool Krzysztof Ratajski zal het gaat opnemen tegen Stephen Bunting voor de titel in Jena. Lees hier meer.

Drie Nederlanders wisten de kwartfinales te halen van de German Darts Open, maar voor Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode was dit het eindstation. Krzysztof Ratajski versloeg Noppert met 6-3, terwijl Van Duijvenbode een 5-2 voorsprong verspeelde en alsnog met 6-5 verloor van Josh Rock. Het toernooi van Wesley Plaisier duurde wel voort, hij versloeg na o.a. Ross Smith en Luke Humphries nu ook Brian Raman met 6-3.

Ratajski bereikt tweede Euro Tour-finale

De eerste halve finale ging tussen Krzysztof Ratajski en Josh Rock. In de beginfase ging gelijk op. In de vijfde leg leek Rock een belangrijke break te plaatsen voor een 3-2 voorsprong. De Noord-Ier kreeg vervolgens 5 pijlen op de dubbel om er 4-2 van te maken, maar miste. Ratajski gooide koelbloedig 70 uit om meteen terug te breaken. Daarna ging de Pool er op en er over. Met legs in 15,13 en 14 darts, inclusief een 126-finish, kwam Ratajski op een 6-3 voorsprong. Rock hield met een 72-finish nog wel zijn eigen leg, maar zag een leg later ‘The Polish Eagle’ dubbel 8 gooien om zo met een 7-4 zege de finale te bereiken.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Krzysztof Ratajski: 95,23 / 41,2%
Josh Rock: 95,77 / 30,8%

Bunting eindigt prachtweekend Plaisier

De tweede halve finale ging tussen de Nederlander Wesley Plaisier en Stephen Bunting. Het was Bunting die erg scherp begon, met o.a. een 112-finish won hij de eerste twee legs. In de derde leg kwam Plaisier op het scorebord, met een 17-darter kwam hij terug tot 2-1. Plaisier kon vervolgens zijn eigen leg niet houden, Bunting produceerde een 86-finish in 11 pijlen om naar 3-1 te breaken. De Engelsman wist ook zijn eigen leg te houden, een 68-finish zorgde voor een 4-1 voorsprong. Toch kreeg Plaisier de kans om zich terug te wachten in de partij, met o.a. een 123-finish en twee 16-darters trok de Nederlander de stand gelijk; 4-4. Bunting antwoordde geweldig, met een 126-finish kwam hij wederom op voorsprong. Leg 10 bleek cruciaal te zijn, Plaisier kreeg drie pijlen om er 5-5 van te maken maar miste. Bunting greep zijn kans, raakte dubbel 8 en pakte de break voor een 6-4 voorsprong.

Het leek erop dat ‘The Bullet’ het in zijn eigen leg ging af maken, maar miste twee matchdarts op dubbel 19. Plaisier gooide een hele belangrijke 78 uit om terug te breaken naar 6-5. Plaisier volgde dit op met het houden van zijn eigen leg in 16 darts en dwong zo een beslissende leg af. Bunting mocht de beslissende leg begonnen die door drie ijzersterke scores en via dubbel 16 alsnog zijn tweede Euro Tour-finale bereikte.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Stephen Bunting: 95,21 / 43,8%
Wesley Plaisier: 90,35 / 33,3%

Uitslagen

Kwartfinales
Krzysztof Ratajski 6-3 Danny Noppert
Josh Rock 6-5 Dirk van Duijvenbode
Stephen Bunting 6-5 Andrew Gilding
Wesley Plaisier 6-3 Brian Raman

Halve finales
Krzysztof Ratajski 7-4 Josh Rock
Stephen Bunting 7-6 Wesley Plaisier

Finale
Krzysztof Ratajski vs Stephen Bunting

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Plaisier niet naar finale: Ratajski en Bunting strijden om titel in Jena