Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Leonard Gates

Gates over professionele dartcarrière: ‘Ik zit er een beetje tussen in’

Afgelopen weekend stonden er drie Noord-Amerikanen op de World Series of Darts Finals, waaronder Leonard Gates. Hij won zijn eerste partij van Devon Petersen en sprak na afloop met Darts Actueel over zijn carrière en de toekomst van het darten in de Verenigde Staten.

De 51-jarige Amerikaan is de laatste jaren flink aan de weg aan het timmeren. Zo won Gates diverse WDF- en CDC-toernooien, had hij succes op Q-School door een dag te winnen in de First Stage. Dit jaar won hij zijn grootste titel uit zijn carrière; North American Championship. Zit een professionele dartcarrière er in?

“Ik ben aan het proberen om een professionele dartspeler te worden, maar op hetzelfde moment ben ik ook aan het bezorgen in de weken wanneer ik niet aan het darten ben. Op dit moment zit ik er een beetje tussen in, maar dat houdt me ook bezig. Als ik op het punt ben dat ik het fulltime kan gaan doen, zal ik dat zeker proberen. Ik ben er daarom ook zeker bij, bij de aankomende PDC Q-School”, aldus een gemotiveerde Gates.

Op de vraag van Darts Actueel-interview Pim Huberts over of het Amerikaanse darten steeds beter wordt, antwoord Gates als volgt: “Het wordt hier steeds beter. We hebben een aantal jongens die vroeger hebben gedart, maar nu terugkomen en laten zien wat ze kunnen. Een aantal jongere spelers als Joey Lynaugh, Peter Stewart Jnr, Kaden Anderson en Seth Steffano zitten er aan te komen en zullen het darts in de USA gaande gaan houden.”

Bekijk hieronder het complete interview van ‘Soldier’, na zijn 6-4 zege op Devon Petersen.

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *