Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen - European Darts Matchplay 2023

Gian van Veen laat opnieuw zijn klasse zien en verslaat Schindler

Na zijn indrukwekkende spel tegen Damon Heta verscheen Gian van Veen zondag opnieuw aan de oche. Zijn tegenstander was de Duitser Martin Schindler.

Van Veen mocht het duel tegen Schindler beginnen en de Nederlander ging finishend verder waar hij zaterdag gebleven was. Twee pijlen had Van Veen nodig om 68 uit te gooien en op een 1-0 voorsprong te komen. In de tweede leg liet Van Veen de kans liggen om de Duitser te breken en met een 17-darter kwam Schindler weer op gelijke hoogte. Het bracht Van Veen niet uit zijn doen, want met een 11-darter kwam ‘The Giant’ binnen no-time weer op voorsprong. In de vierde leg greep Van Veen zijn kans wel. Met een 15-darter wist de Nederlander de eerste break van de wedstrijd te plaatsen. De break werd verzilverd met een 13-darter, waarmee Van Veen op rozen leek te zitten.

Bijkomend voordeel voor Van Veen was dat Schindler zijn kansen niet benutte. Met een 16-darter kreeg de Nederlander het Duitse publiek stil, pakte hij zijn vierde leg op rij en kwam Van Veen al op matchpoint. Schindler kwam nog wel terug tot 5-2, maar echt kans maakte ‘The Wall’ niet meer tegen Van Veen. Met een 13-darter besliste Van Veen de partij, waarmee hij zich plaatste voor de kwartfinales.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Gian van Veen: 101,4 / 42,9%
Martin Schindler: 94,7 / 22,2%

Image courtesy of FOTO: Chris Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *