Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen - Hungarian Darts Trophy 2023

Gian van Veen wint met 107 gemiddeld tijdens EK-debuut

Gian van Veen maakte afgelopen vrijdagavond zijn debuut op het EK, maar dat was niet te zien! Met een gemiddelde van maar liefst 107 liet hij niks heel van Damon Heta. Lees hier meer.

Damon Heta was de hoger geplaatste speler, hij was de nummer 6 van de plaatsingslijst, doordat hij op de afgelopen 13 Euro Tours vier keer de halve finales wist te behalen. Gian van Veen eindigde op plaats 27 door twee keer de kwartfinales te bereiken op de European Tour, waardoor hij zich knap plaatste voor zijn debuut op dit majortoernooi.

Het was Gian van Veen die de partij avondsessie mocht ‘aftrappen’ en begon sterk aan de partij. Met finishes van 70 en 66 hield hij zijn eigen legs, terwijl hij tussendoor Heta had gebroken in 14 pijlen, voor een 3-0 voorsprong.

In de vierde leg kreeg Heta voor het eerst een pijl op de dubbel, maar dubbel 19 werd gemist voor een 118-finish. Van Veen bleef koel en wist met een knappe 65-finish de tweede break te plaatsen. Deze break werd een leg later meteen ongedaan gemaakt, de Australiër produceerde een 104-finish in 12 pijlen om ook op het scorebord te komen; 4-1. Verder kwam ‘The Heat’ niet, met twee ijzersterke legs (12 en 13 darts) won ‘GVV’ met 6-1 en zien we hem zaterdagavond terug in de tweede ronde van het EK in Dortmund.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gian van Veen: 107,34 / 67%
Damon Heta: 98,47 / 50%

Image courtesy of FOTO: Nándor Vörös (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *