Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode - German Darts Championship 2023

Gemankeerde Van Duijvenbode pijnlijk onderuit tegen Wade

Dirk van Duijvenbode heeft op het EK zijn meerdere moeten erkennen in James Wade. Bij de Nederlander lijkt een blessure op het verkeerde moment op te spelen.

Een paar maanden geleden zou Dirk van Duijvenbode als dé grote favoriet starten in een duel met James Wade. De Nederlander lijkt de laatste maand echter uit vorm: last van het schouder lijkt de grootste boosdoener. Ook in deze partij was dat duidelijk, maar ook bij Wade liep het allesbehalve vlekkeloos. De Engelsman leek last van zijn ogen te hebben, waardoor het een duel tussen de lamme en de blinde werd. Wade won, ondanks 9 missers op de dubbels, de eerste leg, waarna Van Duijvenbode aanhaakte met een 19-darter.

Met legs in 14 en 11 pijlen lieten beide mannen daarna even hun klasse zien, maar dit niveau zakte ook meteen weer in. Wade vond legs in 19 en 21 pijlen, terwijl Van Duijvenbode met een 19-darter zijn eigen leg won. Beide mannen kwamen qua gemiddelde niet boven de 80 uit. Met een 14-darter was het daarna ‘The Machine’ die het benodigde gaatje vond. De stand kwam op 5-3, waarna Wade in zijn eigen leg voor de zege mocht gaan gooien. Met een 20-darter eindigde hij in stijl en verloste hij Van Duijvenbode uit zijn lijden.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Dirk van Duijvenbode: 75.71 / 25%
James Wade: 80.06 / 25%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *