Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
John Henderson - European Darts Open 2023

Henderson pakt tweede titel op Challenge Tour, Taylor wint ook

John Henderson en Dom Taylor hebben vrijdagmiddag de twee Challenge Tour-titels op hun naam geschreven in Wigan. Alexander Merkx werd de beste Nederlander met een halvefinaleplaats. Lees hier meer.

Winnaars

John Henderon begon de zaterdag succesvol door zijn tweede titel op de Challenge Tour te pakken. De Schot begon de dag met twee overwinningen waarin hij een 100+ gemiddelde noteerde. Daarna werden o.a. Jelle Klaasen en Alan Norris verslagen voor een plaats in de finale. In de finale trof hij de Duitser Lukas Wenig. Tot 3-3 zat er weinig tussen beide heren. In de zevende leg miste Wenig drie pijlen op de dubbel, waardoor Henderson via dubbel 7 de break plaatste. Dit vervolgde hij met een 16-darter voor een 5-3 overwinning om de titel binnnen te halen.

Later op de zaterdag mocht de meest recente toevoeging aan het Target-team zegevieren, Dom Taylor won zijn eerste titel op de Challenge Tour. Hij bereikte de finale ten koste van onder meer Sebastian Bialecki (4-1), Thibault Tricole (5-4) en Scott Campbell (5-2). In de finale mocht hij het opnemen tegen landgenoot Cameron Crabtree, die goede zaken deed richting een WK-plek en tourkaart. De eerste vijf legs gingen met de darts mee. In de zesde leg produceerde Taylor een 128-finish in 12 pijlen om te breaken en op matchpoint te komen; 4-2. ‘The Tower’ rondde het in zijn eigen leg vervolgens af, dankzij een 70-finish versloeg hij Crabtree met 5-2 en mag hij naast een Development Tour-titel nu ook een Challenge Tour-titel op zijn naam schrijven.

Nederlanders

Alexander Merkx was de beste Nederlander van de dag, hij bereikte de halve finales in het eerste toernooi van de dag. Arjan Konterman en Jelle Klaasen wisten in hetzelfde toernooi de laatste 16 te behalen, waarbij beide heren met 5-4 verloren. In het tweede toernooi van de dag was het de Nederlanders minder gezind, alleen Berry van Peer bereikte de laatste 32 waarin hij met 5-2 verloor van Brett Claydon.

WK- en Tourkaartrace

Dit weekend staan de laatste 5 Challenge Tours op het programma van 2023, wat betekent dat we na dit weekend weten welke twee spelers zich hebben geplaatst voor het WK en de aankomende twee seizoenen met een tourkaart zullen zien. Na vandaag heeft Berry van Peer zich verzekerd van een WK-debuut en een tourkaart. De strijd voor plaats twee is verre van gelopen. Op dit moment staat Cameron Crabtree virtueel op een WK-ticket en een tourkaart. Met nog drie toernooien te gaan is hij in een felle strijd verwikkeld met John Henderson en Owen Bates en Christian Kist (al geplaatst voor het WK via de Pro Tour).

  1. Berry van Peer 13200
  2. Cameron Crabtree 5375
  3. John Henderson 8450
  4. Owen Bates 7500
  5. Christian Kist 7350

Uitslagen

Challenge Tour 20
Halve finales
Lukas Wenig 5-0 Alexander Merkx
John Henderson 5-4 Alan Norris

Finale
John Henderson 5-3 Lukas Wenig

Challenge Tour 21
Halve finales
Dom Taylor 5-2 Scott Campbell
Cameron Crabtree 5-4 Owen Bates

Finale
Dom Taylor 5-2 Cameron Crabtree

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *