Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen - European Championship 2023

EK-debutant Gian van Veen klopt ook Daryl Gurney 

Wat een debuut! In Dortmund wist Gian van Veen zaterdagavond met 10-6 te winnen van tweevoudig major-winnaar Daryl Gurney. Hij heeft zich daarmee geplaatst voor de kwartfinale van het European Darts Championship. 

Van Veen, die eerder al Damon Heta versloeg, had de eer om de partij af te trappen. Zijn Noord-Ierse tegenstander kon na het missen van enkele dubbels al vroeg een break forceren. De Nederlander, die in november in de finale staat van het jeugdwereldkampioenschap, hield het hoofd desalniettemin koel. In vijftien pijlen kon Van Veen namelijk eveneens een break bewerkstelligen, die hij ook wist te verzilveren. Middels nogmaals een break vergrootte hij zijn voorsprong tot 3-1. Met een 12-darter was Gurney daarop in staat terug te ‘breaken’ om het gat weer iets te verkleinen. 

Na een korte pauze zette Van Veen zijn strijd voort met de zoveelste break. Hierop liet hij een 106-finish volgen om de stand op 5-2 te brengen. Gurney wist echter knap terug te knokken tot 5-5. 

Een check-out van 104 liet daarop zien dat Van Veen daar niet al te erg onder de indruk van was. De 21-jarige nam nog wat meer afstand van Gurney door hem te ‘breaken’. Door hierop zijn eigen leg veilig te stellen trok hij de tussenstand op naar 8-5.  

Gurney zou ook zijn eigen leg binnenhalen, waarna Van Veen middels een 14-darter op matchpoint kwam. Aan vijftien darts had de Nederlander even later genoeg om over de eindstreep te komen: 10-6 voor Van Veen. In de kwartfinale mag hij het opnemen tegen Michael van Gerwen of Ricardo Pietreczko.  

Gemiddeldes / Dubbelpercentages 
Gian van Veen: 93.61 / 37.0% 
Daryl Gurney: 88.41 / 30.0% 

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *